Autonieuws

Porsche viert 50-jarig jubileum 911 met uniek model

De Porsche 911 is 50 jaar, en dat moet absoluut gevierd worden. Om het jubileum glans te geven, komt er een gelimiteerd model naar de IAA in Frankfurt. Met een oplage van 1.963 exemplaren wordt de eerste link naar de historie gemaakt.

Exact vijftig jaar geleden liet Porsche voor het eerst de historische neus van de allereerste 911 – toen nog 901 – zien. En ook Frankfurt is niet willekeurig gekozen, want in 1963 was ook die stad gastheer van de bekendste Duitse autoshow. Opvallen doet de speciale 911 natuurlijk ook, door bijzondere extra’s.

Grondslag
Die extra’s zijn te zien als pijlers voor het succes van de 911. Technologische progressie en daarmee enorm veel racesuccessen komen op het conto van dat legendarische model. Deze 400 pk sterke 911 Carrera S heeft als één van die historisch getinte additieven onder meer een ‘wide body’ carrosserie, die normaal gesproken alleen voorbehouden is aan de Carrera 4-modellen.

Precisie
Andere noviteiten die Porsche toeschrijft aan de ontwikkelingen van de 911 zijn het Porsche Active Suspension Management (PASM), dat zorgt voor een ultiem bochtengedrag, dat we uiteraard kennen uit de historie van Porsche. De eveneens historische drang naar het perfectionistische kenmerkt zich door een sportuitlaatsysteem, waardoor een bijpassend geluid de wereld in gestuurd wordt. De 20 inch velgen doen het geheel bijzonder goed. Ze zijn bewerkt met matzwarte lak en voorzien van een gepolijst centraal deel, en verwijzen uiteraard naar de legendarische ‘Fuchs’-wielen.

‘Pepita’-ruit
Andere details vinden we terug in het interieur, dat onder meer groene wijzerplaten met witte wijzers en zilverkleurige kapjes op de as van de wijzers bevat. Een andere verwijzing is de ‘Pepita-ruit’ in de bekleding, die de jaren ‘60 weer terughaalt. De middenbaan van de voor de rest met leer beklede sportstoelen worden uitgevoerd in die stof. Als laatste wordt het interieur voorzien van een schakelpook of keuzehendel uit de catalogus van Porsche Exclusive, afgewerkt in geborsteld aluminium.

Badges
Het kan natuurlijk ook niet uitblijven dat er subtiele verwijzingen zijn naar de historische aard van deze speciale editie. Ten eerste is er de kleur. Geisergrijs metallic en grafietgrijs metallic zijn twee unieke kleuren die speciaal beschikbaar gesteld zijn voor deze 911. Achterop is een badge gemonteerd met het opschrift ‘911 50’, in 3D-effect. Die badge komt in de hele auto weer terug, van de hoofdsteunen tot aan de toerenteller en de aluminium dorpelpanelen. Ook het paneel voor de bekerhouder is voorzien van de badge en daar vinden we ook het unieke productienummer van de gelimiteerde jubileumversie terug. Die laatste ontbrak nog als enige in de lijst van jubileumbadges, en daarmee is de 911 50 compleet.

Twee euroton
De prijzen van het jubileummodel beginnen bij € 143.300,- voor de versie met PDK-transmissie en € 144.300,- voor een handgeschakelde versie. Daar moet wel bij gezegd worden dat daar de BTW en BPM nog niet bij toegevoegd zijn aan die bedragen, waardoor de vanafprijs richting de 2 euroton zal gaan. De levering van de Porsche 911 50 start op 23 september.

Gerelateerde artikelen

Nu alle details van Porsche 911 GT3 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbeterde Porsche 911 GT3 RS is een giftig ding

Autonieuws
> Artikel lezen

Weissach op 911 GT3 RS: $ 18.000 voor 18 kg

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 Touring Package schitterend vereeuwigd

Autonieuws
> Artikel lezen

'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen

Autonieuws
'74 Porsche 911 RSR 2.1 Turbo jaagt op miljoenen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.