Autonieuws

Prijs en meer foto´s van BMW X5 M50d

De nieuwe BMW X5 M50d was al een keertje officieus voorbij gekomen, maar nu hebben we officieel materiaal inclusief diens prijs en een lading mooiere foto´s. Tevens beschikken we over enkele beelden van de X5 in M Sport-tenue.

Het verschil tussen de nieuwe, lichtste X5 en deze X5 M50d is enorm; 218 pk versus 381 pk, achterwielaandrijving tegen BMW’s xDrive en ook het prijskaartje zal een aanzienlijk gat vertonen. Maar dat laat niet onverlet dat de X5 M50d nog niet de top is die BMW met de X5 wil bereiken. Voorlopig mag deze dieselbeul zich de koning van het gamma noemen, totdat de nieuwe X5 M aantreedt.

Snel doch aardig zuinig
De X5 M belooft wederom een granaat van een SUV te worden, maar natuurlijk is het ook niet behelpen met de X5 M50d. De 3.0 liter zesin-lijn uit de M550d en de vorige X5 bevat nog steeds drie turbo’s en is goed voor 381 pk en 740 Nm. Met zoveel vermogen is een stoplichtsprintje natuurlijk zo gepiept. Wanneer 100 km/h de denkbeeldig eindstreep is duurt deze slechts 5,3 seconden. De topsnelheid is naar Duits gebruik afgeregeld op 250 km/h. Puike prestaties, helemaal als je ze in relatie tot de verbruikscijfers zet. Voor de X5 M50d geeft BMW, bij een gematigde rechtervoet, een gemiddelde op van 6,7 l/100 km. Een koopje is het model dan ook niet. De prijs ervan begint bij € 115.500,-.

M Sport
Is de X5 M50d financieel te hoog gegrepen of hoeft het allemaal niet zo heftig, maar mag het wel lekker sportief? Dan kan je opteren voor de X5 met M Sport-pakket (zie fotogalerij). Voor dit pakket zijn onder meer de bumpers herzien, wat onder andere resulteert in forse luchtinlaten aan de voorkant. Daarnaast groeien de velgen een inch-maat, waardoor dat totaal op 19 inch komt. Het interieur is zoal versiert met sportstoelen, een sportstuur, BMW Individual hoogglans Shadow line, hemelbekleding in antraciet, M-instaplijsten en het adaptieve M-onderstel met Dynamic Damper Control en luchtvering achter (niet op de sDrive25d). Tevens een leuke gimmick is de gewijzigde sleutel, die door de BMW in M-kleuren uitgevoerd kan worden. Afhankelijk van de gekozen motorisering bedraagt de meerprijs tussen de € 5.392,- en € 7.420,-.

Gerelateerde artikelen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.