Autonieuws

Eerst foto en designschets Audi Q7

Het moment is bijna daar dat Audi de Q7 officieel zal introduceren. De Q7 is Audi´s eerste SUV en een belangrijk nieuw model voor het merk. Wij hebben de eerste foto en designschets van de Q7!

Op de internationale website van Audi (www.audi.com/q7) ligt de fabrikant alvast een tipje van de sluier op door een foto te plaatsen waarbij de Q7 in een donkere omgeving te zien is. De foto is hierdoor wat onduidelijk maar geeft al wel weer hoe de Q7 er in grote lijnen uit gaat zien. Door de foto een beter lichter te maken (tweede foto) is wat meer te zien van de Q7.
 
Uitgebreide lijn
In ons artikel van 22 januari 2005 besteedden wij uitgebreid aandacht aan Audi´s toekomst op het gebied van offroad-modellen. Daarbij kwam ook de Q7 aan bod, die de eerste zal zijn in de serie. Juist dit jaar is het voor Audi een heugelijk feit om de Q7 te introduceren want het merk viert de 25ste verjaardag van het Quattro-systeem.
 
Gebaseerd op Pikes Peak Concept
Op de Detroit Motorshow in 2003 presenteerde Audi de Pikes Peak Concept. De Q7 is duidelijk gebaseerd op de conceptcar en dat was ook te verwachten. Het model werd met veel lof ontvangen en was voor de fabrikant een bevestiging om op deze voet verder te gaan. De Q7 is gebaseerd op de Volkswagen Touareg en Porsche Cayenne en uiteraard voorzien van Audi´s Quattro-vierwielaandrijving. Grootste verschil met zijn beide concerngenoten is dat de Q7 plaats biedt aan 7 personen en daarmee een stuk groter is.
 
IAA Frankfurt 2005
De officiele introductie zal zijn op de IAA in Frankfurt, september dit jaar. Toch heeft Audi nu alvast wat meer laten zien van de Q7 en zullen zij waarschijnlijk steeds meer laten zien van de auto. Op deze manier heeft Bentley twee jaar geleden de Continental GT ook voorgesteld.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro

Autotests
Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro
> Artikel lezen

Audi Q7 e-tron TDI (15%) te bestellen

Autonieuws
En de prijs van Audi Q7 e-tron (15%) is...
> Artikel lezen

Audi SQ7 TDI: 435 pk en elektrische supercharger

Autonieuws
Audi SQ7 TDI
> Artikel lezen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.