Autonieuws

McLaren is 50 jaar; 50 unieke McLarens!

McLaren is jarig, en wie jarig is trakteert. Zo ook de Britse supercarproducent, die 50 speciale edities van zowel de 12C als de 12C Spider met unieke stylingkenmerken en technische tweaks op de markt brengt. 100 exemplaren van een speciale McLaren, daar kun je ons wel voor wakker maken!

McLaren haalt alles uit de kast om het 50-jarig jubileum te vieren. Op 2 september bestaat de Engelse fabrikant exact een halve eeuw en daarom werd McLaren Special Operations (MSO) aan het werk gezet. Het resultaat zijn deze gelimiteerde exemplaren. 50 McLaren MP4-12C´s en MP4-12C Spider’s om precies te zijn, die beide een aantal unieke kenmerken hebben.

Meer downforce
Zo werd onder leiding van Design Director Frank Stephenson onder meer de voorbumper herzien. Er werd extra koolstofvezel uit de kast gehaald en de stroomlijn werd nog eens nader bekeken, waardoor er nu nog meer downforce gegenereerd kan worden. Standaard zal de jubileumeditie bovendien uitgevoerd worden met grotere keramische remschijven en rollen op 19 inch wielen vóór en 20 inch achter uitgevoerd in satijnzwart. Die laatste zijn van dusdanig lichtgewicht materiaal dat er een gewichtsbesparing van 2 kg gerealiseerd wordt ten opzichte van de ‘Super lichtgewicht’ velgen.

‘Special Edition’
Binnenin is de 12C voorzien van lederen bekleding en ook de vele verwijzingen naar de speciale edities mogen niet ontbreken. Het portier van de bestuurder en de kunststofvezel luchtroosters zijn voorzien van logo’s voor het vijftigste jubileumjaar van McLaren. Daarnaast is de 12C verkrijgbaar in drie kleuren: Carbon Black, Super Novazilver of het klassieke McLaren Orange.

Dure grap
Om de unieke ervaring helemaal compleet te maken wordt hij geleverd met een unieke sleutel in een carbon doos, een in opdracht gemaakte, unieke print ondertekend door Frank Stephenson en twee autohoezen in zwart en zilver, met monogram. Een collectors item!

Gerelateerde artikelen

DMC pakt McLaren MP4-12C bij de strot

Tuning & styling
DMC pakt McLaren MP4-12C bij de strot
> Artikel lezen

McLaren Special Operations demonstreert kunnen met MSO 12C

Autonieuws
McLaren MSO 12C
> Artikel lezen

Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum

Overige
Goed beeld van McLaren in Louwman Museum
> Artikel lezen

Dubai Police Force blijft zichzelf verwennen

Autonieuws
Dubai Police Force blijft zichzelf verwennen
> Artikel lezen

Eerste details nieuwe McLaren Super Series

Autonieuws
> Artikel lezen

Vorsteiner toucheert McLaren MP4-12C met nuance

Tuning & styling
Vorsteiner toucheert McLaren MP4-12C met nuance
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.