Autonieuws

€ 150.000,- voor MINI Paceman Roberto Cavalli

In Wenen werd afgelopen weekend het jaarlijkse Life Ball-evenement gehouden. Doel was ook dit jaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de bestrijding van AIDS. Zoals de afgelopen jaren traditie is geworden, ging ook dit jaar weer een unieke MINI onder de hamer. Ditmaal een MINI Paceman, ontworpen door de Italiaanse designer Roberto Cavalli.

Update: De MINI Paceman Roberto Cavalli is inmiddels geveild. Onderaan het artikel meer informatie.

In voorbije jaren was de eer voor het ontwerpen van een unieke MINI voor het Life Ball al voor Diesel, Calvin Klein,  Franca Sozzani, Dsquared en Testino. Dit jaar was het Roberto Cavalli die zijn visie mocht geven. En dat heeft hij met beide handen aangegrepen. Unieke aan deze MINI Paceman zijn onder meer een lakkleur die afhankelijk van de lichtinval zwart of bruin is, goudkleurige accenten op het koetswerk en het logo van de Italiaanse ontwerper op het dak.

Goud
Aan de binnenzijde zien we nog meer opzichtig zwart met goud op onder meer de bekleding, sierlijsten en stiknaden. Als slotstuk is er natuurlijk ruimte voor dierenprints die kenmerkend zijn voor de stijl van Roberto Cavalli. Gegadigden konden zich gisteravond naar het Life Ball-evenement begeven voor de veiling.

Update: bedrag bekend!

De opbrengst van de veiling was enorm. Maar liefst € 150.000,- werd voor deze MINI Paceman Roberto Cavalli neergelegd, het hoogste bedrag in de recente geschiedenis van deze traditie. De opbrengst komt uiteraard geheel ten goede van het AIDS-fonds.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde MINI Countryman & Paceman

Autotests
Mini Countryman & Paceman
> Artikel lezen

MINI Paceman Adventure is pickup-project

Autonieuws
MINI Paceman Adventure is pickup-project
> Artikel lezen

MINI Paceman nu ook met 20% bijtelling

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI stuurt Countryman en Paceman uit shoppen

Autonieuws
MINI stuurt Countryman en Paceman uit shoppen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.