Autonieuws

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé leidt 8-serie in?

Er wordt al geruime tijd in de wandelgangen gesproken over een BMW 8-serie. En dat krijgt met de presentatie van de BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé ineens een wel heel concreet staartje.

BMW spreekt nadrukkelijk van een one-off. En of dit een voorbode van de 8-serie is wil men ook niet laten weten. Maar dat de Gran Lusso een idee geeft van hoe een topmodel van BMW eruit kan zien, dat ontkent niemand.

Pininfarina
Uiteraard is de Gran Lusso een typische BMW waarbij een lange wielbasis en gestrekte motorkap centraal staan. En ondanks dat het in de basis een grote 6-serie lijkt, heeft de hand van de Italianen van Pininfarina toch voor een afwijkende look gezorgd.

Kauri hout
Het interieur bestaat uit pure weelde die de naam ´Gran Lusso´ alle eer aandoet. De exclusieve sfeer wordt gerealiseerd dankzij warme kleuren en natuurlijke materialen. Het zeer exclusieve kauri hout, Foglizzo leer en Italiaanse wol laten duidelijk de hand van de meesterontwerpers bij Pininfarina zien maar benadrukken ook het topniveau van de Gran Lusso.

V12
Erg concreet is BMW niet over de Gran Lusso. Over de techniek wordt met uitzondering van het feit dat er een V12 onder de kap ligt met geen woord gesproken. Daarmee is de Gran Lusso overduidelijk een vingeroefening en proefballon. Eentje die wat ons betreft zeker een vervolg mag krijgen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie Coupé lekt toch nog uit

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW velgen - de trend van zilver naar zwart

Autonieuws
BMW velgen - de trend van zilver naar zwart
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.