Autonieuws

Lotus Exige S Roadster is lichter dan gedacht

Wat kan er nu leuker zijn dan een Lotus Exige S? Precies, een dakloze Exige S Roadster. En die mening is tweeledig. Want niet alleen is het geschreeuw van de hitsige V6 in dat cabriomodel beter hoorbaar, hij is ook lichter dan de coupé. Aanvankelijk zou hij zwaarder zijn.

Het is op z’n minst knap te noemen dat Lotus de Exige S Roadster nog lichter heeft weten te maken dan zijn dichte broertje. Het ontbreken van een vast dak betekent immers een minder stijve koets en dat drukt doorgaans op de prestaties van een auto, terwijl Lotus beweerde dat de Exige S Roadster niet voor de coupéversie onder zou doen. Verstevigingen, dus het toevoegen van extra massa, was zodoende een noodzakelijk kwaad. Dat dacht Lotus ook aanvankelijk, maar op een onbekende manier is ze het gelukt de Roadster nog eens 10 kg lichter te maken dan de Exige S. Die laatste weegt leeg 1.176 kilogram.

Prijs 
Ander, eveneens redelijk opmerkelijk nieuws rond de Lotus Exige S Roadster is z´n vanafprijs. Die is namelijk gelijk aan de coupé-variant, te weten net geen € 93.000,-. Cabrio´s zijn normaliter duurder dan coupés, waarop de Porsche Boxster en Cayman zoal een uitzondering op die regel zijn.
Afijn, voor 93 mille krijg je een handgeschakelde Exige S Roadster met een 350 pk sterke 3.5 liter V6 vlak achter de stoelen en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan 4 seconden. De topsnelheid is begrensd op 233 km/h. Een automatische transmissie zal overigens, als de vraag daarnaar hoog genoeg is, ook leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Genève decor voor 'spannende Lotus'

Autonieuws
Genève decor voor vernieuwde Lotus
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige 380 is de allersnelste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE

Autonieuws
Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.