Autonieuws

Tesla betaalt lening van 451 miljoen dollar terug

Dat het verschil tussen autoleveranciers soms enorm kan zijn bewijst Tesla maar weer eens. De bouwer van elektrische luxe-auto’s heeft een lening aan de Amerikaanse overheid in één keer terugbetaald. Op zich geen hoogst bijzonder nieuws, behalve dan dat de lening een waarde had van 451 miljoen dollar, zo’n € 350 miljoen.

Hoe groot kan het contrast zijn? Zowel Tesla als Fisker kreeg een lening van de Amerikaanse overheid onder de noemer van haar Advanced Technology Vehicles Manufacturing-programma. Beide kredieten werden verstrekt voor het ontwikkelen van een nieuw elektrisch model. Maar naar het blijkt is Tesla de enige die dat bedrag terug kan betalen, aangezien Fisker bijna op het randje van een faillissement staat.

2022
Als een autofabrikant prompt een half miljard dollar weet op te hoesten terwijl het tot op heden slechts een keer in haar geschiedenis zwarte cijfers wist te schrijven (11 miljoen dollar), is natuurlijk nogal opmerkelijk. Hoe heeft Tesla dit dan geflikt? Nou, door het uitgeven van aandelen ter waarde van 1 miljard dollar, ruim € 770 miljoen. Met nog zo´n 500 miljoen in kas heeft Tesla dus even geen geldproblemen. Daarnaast lijkt het erop dat het merk mogelijke financiële problemen ver voor wil zijn, aangezien het de lening eigenlijk pas in 2022 hoefde af te lossen van de Amerikaanse staat.

Gerelateerde artikelen

Ontslagronde bij Tesla: zo'n 10% personeel eruit

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Tesla Shooting Brake blijft one-off, want maker stopt ermee

Autonieuws
> Artikel lezen

Nederlandse coachbuilder bouwt Tesla Model S Shooting Brake

Autonieuws
> Artikel lezen

'Bijna kwart van de Tesla Model 3-reserveringen geannuleerd'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.