Autonieuws

Renault prijst Clio GT

Kennismaken met de Renault Clio GT deden we in Genève al, maar nu weten we ook wat we moeten betalen voor de gulden middenweg uit Frankrijk. Tevens liet Renault weten dat de dCi 90-motor voor het eerst in de Clio beschikbaar gaat worden met EDC.

Dat het gamma van de Renault Clio uitgebreid werd, wisten we al langer. Clio GT zou hij heten en met een TCe 120 met automatische versnellingsbak zou het de gulden middenweg worden voor degene die de standaard Clio te gewoontjes vindt en de Clio RS te duur. In beide kunnen we ons wel inleven, dus zijn we blij met de Clio GT en Clio Estate GT, die het gat in het gamma prima kunnen gaan opvullen. De Clio GT wordt boven de uitvoering Dynamique geplaatst en heeft een prijs van € 21.990,-. Voor de Estate geldt een meerprijs van € 1.000,-, en daarmee ben je toch net iets goedkoper uit dan in wanneer je je order laat uitvoeren door Renault Sport. Die vragen immers minimaal 26 mille voor een Clio RS.

Onderscheidend
Dat hogere prijskaartje wordt volgens Renault verantwoord door een uiterst complete uitrusting. Onder meer de RS Drive-functie en het sportonderstel komen uit de schappen van Renault Sport. Tevens werden een gewijzigde voor- en achterbumper, zijskirts, diffuser, lichtmetalen 17 inch GT-wielen en diverse GT-logo’s gemonteerd om te laten zien dat dit model een stapje hoger staat op de ladder.
Ook in het interieur is het sportiviteit dat de klok slaat. Sportstoelen, een lederen sportstuur, aluminium sportpedalen en witte GT-wijzerplaten in het dashboard onderscheiden de Clio GT van elke andere uitvoering. De speciale kleur Gris Metal is te vinden op de veiligheidsgordels, de omlijsting van de ventilatieopeningen bij de portieren, delen van de deurpanelen en op de omlijsting van de versnellingspook. Tot slot maken het R-Link systeem, elektronisch geregelde airconditioning, regen- en lichtsensor en elektrisch inklapbare buitenspiegels samen met de automatische versnellingsbak het geheel compleet.

EDC
Die automatische versnellingsbak is, net als op de Clio RS, ook de enige optie op de GT. Zonde volgens velen, een zegen volgens sommigen. Wat voor veel meer mensen een welkome toevoeging aan het gamma is, is de toevoeging van de automatische versnellingsbak aan de dieselmotor in de Clio. De dCi 90 is vooralsnog de enige motor die geleverd kan worden als EDC, later dit jaar volgt ook nog de TCe 120, die alleen met automaat leverbaar wordt. De extra kosten voor deze versie van de Clio, die alleen in combinatie met de Expression- en Dynamique-uitvoeringen leverbaar is, bedragen € 2.500,- ten opzichte van de handgeschakelde bak. De vanafprijs voor de Hatchback komt daarmee op € 20.090,-, de Estate met automaat staat voor € 21.490,- in de boeken.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Renault Clio bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Clio
> Artikel lezen

Vernieuwde Renault Clio: stapje hogerop

Autonieuws
Renault Clio
> Artikel lezen

Prijzen vernieuwde Renault Clio bekend

Autonieuws
Prijzen vernieuwde Renault Clio
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.