Autonieuws

Renault Mégane R.S. RB8 eerbetoon aan Red Bull Racing

Met deze Renault Mégane R.S. Red Bull Racing RB8 vieren Renault en Red Bull Racing de wereldtitel Formule 1 van vorig jaar. Het gelimiteerde model is geïnspireerd op en vernoemd naar de bolide waarin Sebastian Vettel wereldkampioen Formule 1 werd.

Is een ‘normale’ Renault Mégane RS nog niet genoeg, dan is dit de laatste stap hoger die je kunt zetten. Evenals zijn voorganger, de RB7, wordt hij gelimiteerd gebouwd, maar in welke aantallen is niet bekend gemaakt door Renault. Onder het pakket vallen onder meer een ‘Cup’-chassis, een slip-differentieel en de welbekende 2.0 liter viercilinder met 265 pk’s onder de kap. Voor € 36.000,- staat deze Mégane RS bij de dealer in 26 verschillende landen, maar Nederland wordt niet via de officiële kanalen voorzien. Gelukkig is daar nog Renault Sport-specialist Van Kerkhof en Visscher, die hem wel naar ons land haalt. Al is de prijs dan nog wel even de vraag, in ons land komt de befaamde BPM immers nog om de hoek kijken.

Sportiviteit ten top
Exclusief is dit model dus zeker. Om dit extra te benadrukken is deze RS uitgevoerd in een exclusieve ‘Crépuscule Blue’-lak, 19 inch velgen en Red Bull Racing stickers rondom. Diverse panelen worden in Platinum Grey gespoten, waaronder de deurhendels, spiegelkappen en de achterspoiler. Van binnen onderscheidt de RS RB8 zich door logo’s in de hoofdsteunen van de Recaro sportstoelen en het R-Link systeem met RS Monitor 2.0. Die laatste kan je rondetijden bijhouden, evenals de tijd die je over de sprints naar 100 km/h doet. Sportief rijden wordt door de Mégane RS dus aardig in de hand gewerkt!

Gerelateerde artikelen

Puristen-speeltje: Renault Mégane RS 275 Cup-S

Autonieuws
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Familieneus voor de Renault Mégane

Autonieuws
Familieneus voor de Renault Mégane
> Artikel lezen

Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy

Autonieuws
Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.