Autonieuws

SUV met vleugeldeuren: Nissan Zaroot Concept

Nissan zal op de Salon van Genève de Zaroot Concept presenteren. De Zaroot is volgens Nissan een SUV met toekomstvisie. De conceptcar combineert SUV-waarden met offroad kwaliteiten en een bijzonder sportieve uitstraling.

De oorspronkelijke uitgangspunten van de SUV bestonden uit ruimte, sportiviteit, luxe en terreinkwaliteiten. Een aantal van die waarden, met name sportiviteit en terreinkwaliteiten, zijn in de loop van de tijd verwaterd. Veel SUV´s hellen over, missen sportiviteit en ook met de terreinkwaliteiten is het niet al te best gesteld. Nissan wil die waarden allemaal weer samen gaan pakken en op een goede manier combineren. De Zaroot Concept is hiervan de voorbode.
 
Driedeurs SUV
Wanneer Nissan tijdens de Salon van Genève de Zaroot zal onthullen zal onder het doek een sportief gelijnde SUV vandaan komen. De vleugeldeuren geven meteen al iets speciaals en sportiefs aan de auto maar voor de rest overheerst ook de offroad-look. De voorkant is herkenbaar Nissan en heeft veel weg van de Pathfinder en de conceptcar Quashi. In het interieur is een moderne vormgeving een logisch vervolg op het exterieur. De klokjes zijn los op het dashboard gemonteerd en vier aparte stoelen bieden plaats aan de passagiers die toegang krijgen via de twee enorm deuren. Hiermee is de Zaroot een driedeurs SUV.
 
Meer Nissan-nieuws...
Zoals gezegd wordt de Zaroot gepresenteerd tijdens de Salon van Genève (maart 2005). Daar zal Nissan tevens een nieuwe Pick-up presenteren onder de naam Navara. Over de Micra C+C gaan tevens weer geruchten dus het is mogelijk dat ook die auto in Genève officieel zal worden onthuld. Tot slot zal Nissan binnenkort komen met een productieversie van de Quashi conceptcar.

Gerelateerde artikelen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.