Autonieuws

De nieuwe Toyota Yaris

Begin december toonden we de eerste foto´s van de nieuwe Toyota Yaris. De Yaris gaat in Japan als Vitz door het leven en het nieuwe model is nu in productie gegaan. Hierbij dus de eerste officiele foto´s van de nieuwe Yaris.

In ons bericht van 2 december 2004 konden we de eerste foto´s laten zien van de nieuwe Vitz. Deze foto´s, van slechte kwaliteit, gaven een indruk van hoe de nieuwe Yaris eruit kwam te zien. In Japan heeft Toyota de Vitz inmiddels in productie genomen en daardoor zijn ook de officiele foto´s beschikbaar gekomen.

Herkenbaar Yaris
Het is duidelijk te zien dat de nieuwe Vitz, die we vanaf nu gewoon Yaris zullen noemen, geheel vernieuwd is. Toch heeft de auto een herkenbaar karakter behouden en is de styling gericht op Europa. Met name ook in het interieur is dat duidelijk te zien. Op de foto´s is te zien dat er gebruik is gemaakt van mooie en moderne materialen waaronder aluminium accenten. Tevens is de Yaris gegroeid en dat is ook ten goede gekomen aan de interieurruimte.

Vierwielaandrijving en RS
Toyota zal de nieuwe Yaris eind dit jaar in Europa op de markt brengen. Tegen die tijd heeft Toyota ook de Aygo in productie genomen en zal die onder de Yaris worden gepositioneerd. De nieuwe Yaris is in Japan leverbaar met een 1.0, een 1.3 en een 1.5 liter benzinemotor. Bovendien wordt de auto geleverd met vierwielaandrijving en is er een sportieve RS-versie leverbaar. Waarschijnlijk zal die in Europa als T-Sport door het leven gaan.

Gerelateerde artikelen

Voorproefje aangekondigde Toyota Yaris hot hatch

Autonieuws
> Artikel lezen

Straatlegale Toyota Yaris WRC is wolf in schaapskleren

Autonieuws
Straatlegale Toyota Yaris WRC is wolf in schaapskleren
> Artikel lezen

Toyota presenteert Yaris WRC in definitieve livery

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota presenteert Yaris WRC in definitieve livery

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.