Autonieuws

Dit is de nieuwe Alfa Romeo Brera

De nieuwe Alfa Romeo Brera maakt zijn debuut op de Salon van Genève 2005, hetzelfde toneel waarop hij in 2002 als conceptcar, ontworpen door Giorgetto Giugiaro, zijn opwachting maakte. De Alfa Brera zal eind van het jaar leverbaar zijn.

Op het internet hebben vele scoopsfoto´s de ronde gedaan. Alfa Romeo heeft op vele plaatsen met gecamoufleerde Brera´s rondgereden en dat gaf al een kleine indruk van het lijnenspel van de auto. Des te spannender is het dan wanneer Alfa Romeo het doek van de Brera haalt. Dat is nu gebeurt, de eerste foto´s zijn door Alfa Romeo vrijgegeven en dit is de nieuwe Brera.
 
Uniek design
De Brera beschikt met zijn unieke stijl, over de kenmerken die zo onderscheidend zijn voor het merk Alfa Romeo: sportiviteit en elegantie. De Alfa Romeo Brera is een ruimbemeten ‘2+2’ (1,83 m breed, 4,41 m lang en 1,37 m hoog), ook al wekt het model door de spits toelopende voor- en achterzijde een compacte indruk.

Luxe
Binnenin is het luxe en stijl dat overheerst door het gebruik van kostbare materialen en de toepassing van innovatieve oplossingen. Neem bijvoorbeeld het vaste, glazen dak dat door de grotere lichtinval de passagiers een gevoel van ruimte geeft, en tevens de lijnen van de auto energieker maakt.
 
Drie motoren
De klant kan kiezen uit drie uitrustingsniveaus en drie motoren: één turbodiesel (2.4 JTD met 200 pk) en twee JTS benzinekrachtbronnen (een 2.2 met 185 pk en een 3.2 met 260 pk), te combineren met -afhankelijk van de versie- een handgeschakelde 6-versnellingsbak of automaat. De Alfa Romeo Brera staat volgens Alfa garant voor excellente rijprestaties, dankzij de double wishbone voorwielophanging en de Multilink configuratie achter. De Brera koppelt een hoog rijcomfort aan een sportieve afstemming en biedt, op enkele versies, tevens de mogelijkheid van permanente vierwielaandrijving (Alfa Q4).
 
Eind 2005 leverbaar
Vanaf eind 2005 zal de Alfa Romeo Brera in de showrooms staan. Voor dat het zover is zal Alfa Romeo de auto eerst op de Salon van Genève, in maart, officieel onthullen voor de wereldpers en het grote publiek.

Gerelateerde artikelen

Alfa Romeo Brera ook in TI-kostuum leverbaar

Autonieuws
Alfa Romeo Brera ook in TI-kostuum leverbaar
> Artikel lezen

Alfa Romeo rolt omvangrijk 5-jarenplan uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Alfa Romeo Brera, uiterlijk vertoon…

Autotests
Alfa Romeo Brera, uiterlijk vertoon…
> Artikel lezen

Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak

Autonieuws
Bloedsnelle Alfa Romeo Giulia Coupé in de maak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.