Autonieuws

Daar aan de waterkant: naakte BMW 2-serie!

Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Dat overkomt ook BMW, dat aan de kade van een haven even niet oplette en het doek net iets te lang van 2-serie Coupé afhield. En dan blijkt maar weer: de beste stuurlui staan niet altijd aan wal.

Autocar kreeg een serie foto’s van een poedelnaakte 2-serie Coupé toegestuurd en oef, wat zullen die pijn doen bij huize BMW. Het model staat namelijk op de planning om pas tegen het einde van dit jaar geïntroduceerd te worden. Deze onthulling komt dus minstens een half jaar te vroeg. Weg verrassing!

Zelfstandig
Het model dat op de gevoelige plaat werd gelegd is hoogstwaarschijnlijk de BMW 235i, de snelle uitvoering die we onlangs nog verkleed op de Nürburgring spotte en tegelijk de coupévariant van de reeds verkrijgbare M135i. Maar de 2-serie Coupé is niet simpelweg een 1-serie met kontje zoals voorheen, dat krijgen we nu goed te zien. Het front is wezenlijk anders, met meteen in het oog springende details, de koplampunits. Die zijn veel slanker dan bij de 1-serie en lijken qua vorm op die van de 3-serie.
Volgens het Britse automagazine is de lengte ten opzichte van de 1-serie Coupé met 30 millimeter toegenomen. Bij de spoorbreedte is dat 55 mm vóór en 60 mm achter. Ingrepen die ervoor zorgden dat de 2-serie zelfverzekerder op zijn wielen rust. En dat is niet voor niets gedaan. De 2-serie moet immers zijn hogere nummer (en het daar bijbehorende hogere prijskaartje) kunnen rechtvaardigen.

M2 en Gran Coupé
Van de 2-serie verschijnt er ook een cabriolet. De introductie daarvan staat in de eerste helft van 2014 gepland. Daarnaast wordt er gesproken over de komst van een 2-serie Gran Coupé, het zusje van de vierdeurs 6-serie. BMW heeft dit model echter nog niet bevestigd. Wat wel vrijwel zeker is, is de lancering van de M2, de opvolger van de nu al legendarische BMW 1-serie M Coupé. De typenaam is door BMW al vastgelegd, nu de auto nog. Verwacht hem echter niet voor 2016.

Voor meer foto’s van de naakte BMW M235i, klik hier om naar de website van Autocar te gaan.

Gerelateerde artikelen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 2-serie Coupé, Cabriolet en M2 opgefrist

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde BMW 2-serie Coupé & Cabrio
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.