Autonieuws

Poolse Syrena Sport refereert aan jaren ‘50

Aanschouw hier de wedergeboorte van het Poolse merk Syrena. Ondernemer Rafal Czubaj reanimeerde het vergeten merk ten koste van een Nissan 370Z en toont daarmee aan dat hij historisch verantwoord te werk kan gaan.

Berichten over een model dat knipoogt naar legendarische auto’s van Aston Martin of Jaguar, daar worden we zeker warm van. Maar toen het nieuws over de reïncarnatie van de Syrena Sport ons ter ore kwam, moesten we even achter de oren krabben. Hoe zat het ook al weer met dat Poolse merk?

Natte vingerwerk
De Poolse Syrena Sport werd achter in de jaren ’50 van de vorige eeuw ontwikkeld door een paar Poolse ingenieurs van Syrena. Die namen de sedan van het merk als basis voor een sportievere versie, wat later de Sport zou zijn. De voor zijn tijd onconventioneel getekende sportwagen werd echter door het ontbreken van voldoende financiële middelen nooit in productie genomen. Volgens de Poolse ondernemer Rafal Czubaj eeuwig zonde, vandaar dat hij de Sport weer nieuw leven in blies. Vanwege deze (korte) geschiedenis bestaan er alleen maar foto’s en blauwdrukken van het origineel. Het is dus best knap te noemen dat Czubaj enkel op basis daarvan de Syrena Sport nieuw leven heeft kunnen inblazen.

Snelle prestaties
De hoge, doorlopende lijnen achter de koplampen en de grote luchtinlaat wijzen, samen met de relatief lange voorkant, naar de historische achtergrond van dit model. Ook de brede grille lijkt een moderne interpretatie te zijn van de eens zo enthousiast onthaalde Sport.
Onderhuids is de Syrena Sport een en al moderniteit. In de vijftiger jaren lag er een luchtgekoelde tweecilinder boxermotor met 36 pk onder de kap van de Pool, nu wordt de 3,7 liter V6 uit de donor-Nissan 370Z rechtstreeks overgeplaatst. Dat betekent in eerste instantie 330 pk, maar naar wens kan er een turbo opgeschroefd worden voor in totaal 450 pk. Met die motor en een gewicht van zo’n 1.300 kg moet een sprintje vanuit stilstand naar 100 km/h in 4,5 seconden geklaard zijn. Niet slecht!

Bereidheid
Na al het goede nieuws volgt er helaas ook minder goed nieuws. Deze door Pavlo Burkatskyy getekende sportcoupé is vooralsnog een unieke auto en serieproductie zit er momenteel niet in. Maar als je nog een 370Z hebt staan, is Czubaj wel bereid om die om te bouwen tot Syrena Sport. Wat dat moet kosten heeft hij niet bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Nissan 370Z krijgt een nieuw frontje

Autonieuws
Nissan 370Z krijgt een nieuw frontje
> Artikel lezen

Viercilinderturbo voor toekomstige Nissan Z

Autonieuws
Viercilinderturbo voor toekomstige Nissan Z
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.