Autonieuws

Volkswagen Golf GTI Cabrio speciaal voor Oostenrijk

Volkswagen heeft aanstormende designtalenten uit Duitsland een kans gegeven zichzelf in de kijker te spelen door een speciale Golf Cabrio te ontwerpen. Waar anders dan op het GTI-Treffen am Wörthersee in Oostenrijk schittert de auto.

Negen mannen en vier vrouwen in de leeftijd van 17 tot 23 jaar gingen aan de slag, met als resultaat deze Volkswagen Golf GTI Cabrio Austria. Bijzonder is dat de unieke Golf een tweedelige première betreft. Het is voor het eerst dat een team van jonge ontwerpers van Volkswagen een conceptcar ontwikkelen voor het jaarlijkse GTI-festival in Oostenrijk. Tevens is het de eerste keer dat talenten uit Wolfsburg en Osnabrück samenwerken. De groep, bestaande uit ingenieurs, monteurs van het interieur, designers en kleurtechnici, pasten een standaard Golf GTI Cabrio naar hun eigen optische en technische wensen aan.

Oostenrijk
Allereerst is er het opvallende design van de Golf GTI Cabrio Austria, dat duidelijk hint naar een introductie in Oostenrijk. Aan de basis van de Oryx White-lak werden Flash Red-accenten aangebracht om zo de kleuren van de Oostenrijkse vlag te symboliseren. Overal in en rondom de auto vind je die accenten weer terug, van de zwart-rood-witte Recaro-sportstoelen en de rode remschijven tot de spiegelkappen en de GTI-belettering op de deuren. Zelfs de vloermatten bevatten rode tinten.

Elf speakers
Niet alleen het uiterlijk en het interieur zijn onder handen genomen door de jonge designers. Onder de kap bevindt zich een 2.0 liter turbomotor die zijn vermogen zag groeien tot 328 pk. Een DSG-transmissie zorgt voor de krachtoverbrenging. Ook het geluidssysteem werd onder handen genomen. Elf grote speakers met een output van 2.250 Watt hebben de plaats van wat eens de achterbank was ingenomen.

Gerelateerde artikelen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Volkswagen presenteert Polo GTI voor de rallysport

Autonieuws
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Verliefd GTI-stelletje stapt in 'Jacky'-geruit huwelijksbootje

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.