Autonieuws

Seat Leon Cup Racer voorbode voor WTCC-auto?

Dit is de Leon Cup Racer die wel eens een voorbode zou kunnen zijn voor de nieuwe WTCC-auto van Seat. Op de jaarlijkse GTI-bijeenkomst aan de Oostenrijkse Wörthersee wordt de breed uitgeklopte Leon voor het eerst aan het publiek tentoongesteld.

Hoewel feitelijk nog een conceptcar, laat Seat alvast weten dat de Leon Cup Racer is te bestellen door privéteams. Het Spaanse merk heeft zelfs al de prijslijst afgegeven. In de loop van 2014 hoopt Seat de eerste exemplaren te kunnen leveren aan de teams die minimaal € 70.000,- hebben overgemaakt. Voor dat geld staat er een standaard race-versie in de pitbox met automatische DSG-bak en zes verzetten. Voor een bedrag van € 95.000,- is er de ‘endurance’-versie die schakelt via een sequentiële versnellingsbak en met een mechanisch differentieel uitgevoerd kan worden.

330 pk
Ongeacht de uitvoering genereert de tot op het bot uitgeknepen 2.0 liter TFSI in de Leon Cup Racer 330 pk en 350 Nm. Met zoveel vermogen zou je vierwielaandrijving verwachten, maar niets is minder waar; enkel de voorwielen krijgen de aandrijfkrachten doorgesluisd. Arme bandjes, maar een elektronisch gestuurd differentieel is gelukkig standaard.
Binnenin gaat het er, zoals het een echte racer betaamd, minimalistisch aan toe. Het interieur werd bijna volledig gestript om vervolgens een stevige rolkooi en sportkuipen met HANS-nekbescherming aan te kunnen brengen. Via een groot TFT-scherm kunnen coureurs informatie over de auto inwinnen.

WTCC
Naast de Leon Cup Racer laat Seat weten te overwegen een gepeperde Leon met hitsige 1.6-motor te ontwikkelen voor het WTCC-kampioenschap. Officiële bevestigingen zijn hier nog niet voor gegeven, evenals feiten of het hier over een auto voor fabrieks- of privéteams zal gaan.

Gerelateerde artikelen

Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage

Autonieuws
Seat Leon Cupra R in gelimiteerde oplage
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

8 redenen waarom de Seat Leon Cupra 300 een feest is

Autotests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.