Autonieuws

Update: brochure Mercedes-Benz S-klasse gelekt!

Dit is de eerste officiële foto van de nieuwe Mercedes-Benz S-klasse. Het beeld is door een lek op het internet komen te staan, en zo blijkt maar weer eens dat voor een autofabrikant niets meer veilig is op het wereldwijde web.

UPDATE 13 mei 2013: Na de eerste foto is er nu een groot deel van de brochure gelekt.

Er zijn spyshots te over, maar hier hebben we het eerste officiële beeld van de nieuwe Mercedes-Benz S-klasse. Mercedes heeft de introductie zeer waarschijnlijk later deze maand gepland, maar een medewerker kon zijn enthousiasme voor de nieuwe S-klasse niet langer voor zich houden en deelde deze foto alvast met de rest van de wereld.

Motoren
Na de eerste foto is er nu een groter gedeelte van de brochure van de S-klasse op het internet gepland. Naast meerdere foto´s geeft de folder ook inzicht in een deel van het verkrijgbare motorpalet. Dat bestaat vanaf de marktintroductie uit tenminste drie krachtbronnen. Het topmodel, de S 500, beschikt over een twinturbo-V8 benzinemotor met een inhoud van 4,7 liter en een vermogen van 449 pk. In deze uitvoering snelt de S-klasse in 4,8 seconden naar 100 km/h en stopt hij met versnellen bij een begrensde top van 250 km/h. De S 350 met 258 pk sterke V6-diesel en de S 400 Hybrid (306 pk) hebben deze topsnelheid ook, maar doen er twee seconden langer om vanuit stilstand de 100 km/h te bereiken.

Aftellen 
Volgens de laatste berichten zal Mercedes-Benz deze week de nieuwe S-klasse officieel voorstellen. De auto voor het eerst in levende lijve zien kan in september, tijdens de IAA in Frankfurt.

Gerelateerde artikelen

Mercedes maakt beginnetje met nieuwe S-klasse

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen voor opgewaardeerde Mercedes S-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn

Autonieuws
Mercedes S560e: ook een limo kan zuinig zijn
> Artikel lezen

Mercedes-Benz S-klasse verder verfijnd

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes Ditigal Light-koplamp projecteert nog net geen smileys

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat is Mercedes van plan met de nieuwe S-klasse?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.