Autonieuws

Weer 20% bijtelling voor Volkswagen Passat Variant

Na het even kwijt te zijn geweest, is de Volkswagen Passat Variant weer beschikbaar met 20% bijtelling bij zakelijk gebruik. Het gaat om de BlueMotion-uitvoering met 1.6 liter TDI-diesel, goed voor 105 pk.

Toen per 1 januari jl. de emissiegrenzen van de verschillende bijtellingscategorieën door Den Haag werden aangescherpt viel de schoonste Passat Variant, de 1.6 TDI BlueMotion, met een gemiddelde CO2-uitstoot van 116 g/km terug in de 25%-klasse. Dit uiteraard tegen de zin van de Nederlandse Volkswagen-importeur Pon in, die daaropvolgend bij de fabriek aanklopte of het model schoner gemaakt kon worden om hem weer terug in de populaire 20%-klasse te krijgen. En dat heeft geholpen door de uitstoot met 5 g/km te verlagen. Met voortaan een emissiewaarde van 111 g/km is de Variant BlueMotion tot 2015 weer terug op het oude, aantrekkelijke bijtellingsniveau. Het gemiddelde verbruik dat daarbij hoort is 1 op 23, ofwel ruim 1.600 km op een volle tank diesel.

Executive Edition
Om de terugkeer van de Passat Variant in de aantrekkelijke bijtellingsklasse enigszins luister bij te zetten lanceert Volkswagen de Executive Edition. Deze uitvoering is extra compleet voor een vanafprijs van € 34.950,- en beschikt zoal standaard over RNS 315 radio-navigatie, 16 inch lichtmetalen wielen, handbediende Climatronic-airconditioning, Licht & Zichtpakket, Telefoonvoorbereiding ´Plus´, Park Assist en Park Distance Control voor én achter. Bestellen kan per direct.

Gerelateerde artikelen

Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)

Autonieuws
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
> Artikel lezen

Meer pit voor de Abt Volkswagen Passat Variant

Tuning & styling
Abt Volkswagen Passat Variant
> Artikel lezen

Volkswagen Passat overtuigend 'Auto van het Jaar 2015'

Autonieuws
Volkswagen Passat overtuigend 'Auto van het Jaar 2015'
> Artikel lezen

Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

190 pk en 20% bijtelling voor Volkswagen Passat

Autonieuws
190 pk en 20% bijtelling voor de Passat
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.