Autonieuws

Gevleugelde Smart ForJeremy gaat in productie!

Zoek je nog een Smart ForTwo, maar wil je geen standaard model? Dan is een Smart ForJeremy wellicht een optie. Exclusiever dan dit krijg je ze bij Smart in ieder geval niet. En duurder ook niet.

Het resultaat van de samenwerking tussen Smart en designer Jeremy Scott is een Smart ForJeremy en die gaat nu in productie genomen worden. En dat hadden wij zeer zeker niet verwacht. Dit is zo´n conceptcar die meestal rechtstreeks het museum in gaat. Het productiemodel is dan ook ietwat afgezwakt qua design, maar opvallend is hij zeker nog steeds! Al even verrassend is de naam. Het is uiteraard meer een Smart ´FromJeremy´. De internationale ontwerper boog zich over de ForTwo en gaf hem letterlijk vleugels.

Speciaal
‘Ik wilde iets speciaals ontwerpen, iets dat mijn dromen en fantasieën tot uitdrukking brengt en mijn idee van mode weerspiegelt in autodesign’, legt Scott uit. ‘Ik zie mezelf met deze auto rijden, net als mijn vrienden en alle coole mensen ter wereld die houden van het unieke design van deze Smart.’ Uniek is hij zeker, met de verticale vleugels die net boven de achterlichten gemonteerd zijn. En laten die vleugels nu net het handelsmerk van de Amerikaanse designer zijn.

Rijk
Zowel van binnen als van buiten is de Smart ForJeremy ook niet standaard. Bodypanels en lichtmetalen 16 of 17 inch velgen komen in de kleur poolwit, de veiligheidskooi, buitenspiegelbehuizingen en radiatorgrille zijn voorzien van Alubeam lak. Op de achterkant siert het logo ‘by Jeremy Scott’, evenals op de spiegeldriehoek.
In het interieur komt het wit eveneens terug. De stoelen, inzetstukken in de portieren, het driespaaks sportstuur, de pookknop in de benzineversie en het kniepad bestaan uit wit leder met dito stiksels. De bovenkant van het dashboard is voorzien van zwart leer en als contrast op het sportstuur zijn de dashboardinstrumenten, de afdekking aan de zijkant van het instrumentenpaneel en die van de schakelpook met Alubeam lak afgewerkt.

Elektrisch en duur
Onder de motorkap vinden we ook geen alledaagse elementen. Er zijn louter invloeden van Brabus te vinden. Leverbaar is de Smart ForJeremy met een benzinemotor alsook in twee verschillende elektrische varianten. Wie een gelimiteerde ForJeremy met deze technieken wil bemachtigen moet wel diep in de buidel tasten. De goedkoopste versie is een elektrische variant met 55 kW, die minimaal € 35.400,- moet kosten. De 60 kW versie is met € 41.300,- aanzienlijk duurder, en de enige benzineversie, met de 1.0 liter turbomotor en 102 pk, staat in de prijslijsten vanaf € 36.600,-. Design heeft zo zijn prijs zullen we maar zeggen.

De productie van de Smart ForJeremy zal deze zomer opgestart worden. Wanneer hij geleverd wordt is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Giftig stadskikkertje: Brabus Fortwo

Autonieuws
Giftig stadskikkertje: Brabus Fortwo
> Artikel lezen

Selfies van nieuwe Smart Fortwo Brabus

Tuning & styling
Smart Fortwo Brabus
> Artikel lezen

JBL propt Smart Fortwo tjokvol met carfi

Autonieuws
JBL propt Smart Fortwo vol met carfi
> Artikel lezen

Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd

Autonieuws
Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd
> Artikel lezen

Smart presenteert drie elektrische modellen

Autonieuws
Smart presenteert drie elektrische modellen
> Artikel lezen

Smart Vision EQ Fortwo: smart van jou, smart van mij

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.