Autonieuws

Opnieuw studiemodel voor nieuwe Volkswagen Tiguan

Volkswagen presenteert op de Autoshow van Shanghai opnieuw een voorbode voor de nieuwe Tiguan. Onder de naam CrossBlue Coupé warmen de Duitsers ons alvast op voor de lijnen van morgen.

Nog even en dan openen de deuren van de Autoshow van Shanghai zich voor de pers. Sinds de laatste jaren ontpopt de beurs zich als een uiterst serieuze aangelegenheid voor Europese fabrikanten om hun kunnen te tonen. Zo ook voor Volkswagen die met de CrossBlue Coupé een grote wereldprimeur aan het Aziatische land schenkt. Uiteraard is dit niet zonder reden, de Chinese markt is tevens bijzonder interessant voor de wereldspeler Volkswagen.

Goede indicatie
Terug naar de CrossBlue Coupé want hoewel de afmetingen van 4,89 meter lang en 2,02 meter breed eerder een opvolger van de Touareg doen vermoeden is dit studiemodel echter een opwarmer voor de volgende generatie Tiguan. Volkswagen borduurt met de Coupé voort op de in 2011 gepresenteerde Cross Coupé en de CrossBlue van eerder dit jaar. Tezamen geven de modellen een goede indicatie van waar het merk heen wil qua design. Sportief en stoer, maar toch herkenbaar.

Hybride
Ook op het gebied van techniek schotelt Volkswagen ons een toekomstgerichte oplossing voor. Het gaat om een aandrijflijn met V6-benzinemotor en twee elektromotoren die samen een vermogen van 415 pk genereren. Voldoende kracht om de SUV binnen zes tellen naar de honderd te laten spurten, maar tevens efficiënt genoeg om een verbruik van 3 l/100 km te realiseren.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen R Pikes Peak heeft gedaan waarvoor 't kwam

Autonieuws
Volkswagen R Pikes Peak doet waarvoor het kwam
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross officieel aangekondigd voor de hersft

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen geeft al veel prijs over T-Cross

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.