Autonieuws

Mitsubishi Concept G4: Space Star met kont

Voor diegenen die de Space Star te klein vinden en de Lancer te sportief komt Mitsubishi met de Concept G4, een nieuwe compacte sedan. Licht, zuinig en ruim zijn de trefwoorden die de Japanners aan hun jongste concept toekennen.

Op de Autosalon van Shanghai zal Mitsubishi de Concept G4 onthullen, een nieuwe visie voor een compacte sedan uit het land van de Rijzende Zon. Volgens de Japanners moet de ‘Global 4-door sedan’ de zuinigste en lichtste auto in zijn klasse worden en wereldwijd bij de dealers komen te staan.

Zuinig en gemakkelijk
Volgens Mitsubishi zal de compacte sedan door zijn compacte 1.2 liter MIVEC-motor, die gekoppeld is aan een automatische CVT-bak, zeer zuinig zijn. Een lichte carrosserie moet eveneens bijdragen aan efficiënte verbruikscijfers. Door een korte neus zal de auto bovendien beter door het stadsverkeer te manoeuvreren zijn. Grote deuropeningen en veel beenruimte op de achterbank moeten zorgen dat de G4 een ruime auto zal worden.

Niet bijster spannend
Mitsubishi heeft zijn vingers niet durven branden aan een baanbrekend design en volgt daarmee de weg die men is ingeslagen met de Space Star. Ook dat model, dat buiten Europa overigens Mirage heet, is ruim, praktisch en biedt veel value for money maar is zeer zeker niet spannend. 

Wereldwijd
Hoewel we hier nog te maken hebben met een conceptmodel steekt Mitsubishi niet onder stoelen of banken dat een wereldwijde verkoop gepland staat. Denk de conceptmatige lichtunits en grote lichtmetalen wielen weg en je hebt hier te maken met de ´Space Star sedan´.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.