Autonieuws

Vernieuwde Porsche Panamera opgedoken

Mocht de vernieuwde Panamera ondanks veelvuldig gespotte schaars geklede prototypes voor je nog geheimen kennen, dan zijn deze nu definitief onthuld. Eerder dan Porsche opdracht daarvoor heeft gegeven zijn de eerste beelden van de auto gelekt.

Zoals het een Porsche betaamt is aan het uiterlijk van de Panamera niet bijster veel gesleuteld. Aan de voorzijde is nauwelijks te zien dat de koplampen en de LED-dagrijverlichting zijn aangepast en dat geldt ook voor de voorbumper. De grootste visuele vernieuwingen lijken aan de achterzijde te zijn doorgevoerd. Die oogt wat minder plomp door slankere lichtunits, een licht uitstekende achterbumper en een iets ander verloop van het kunststof aan de onderzijde. Nieuwe wielen zijn er ook.

V8 zegt gedag
De gelekte foto’s komen van de website carscoops.com en zij beweren dat de atmosferische 4.8 liter V8 het veld heeft moeten ruimen voor een V6 met twee turbo’s. Vrezen voor minder vermogen hoeft echter niet, want de nieuwe, geblazen zescilinder levert naar verluidt 419 pk tegen 400 pk voor de uitgezwaaide achtpitter.
Ook nieuw is de Panamera S E-Hybrid. Een hele mond vol, maar ook de krachtlevering van 416 pk is niet mals. De elektromotor aan boord van dit hybridemodel wordt gevoed door een lithium-ion accu die opgeladen kan worden door hem te verbinden aan het stopcontact. De E-Hybrid is namelijk een plug-in hybride.

Verdere details over de techniek ontbreken vooralsnog, maar die zullen ongetwijfeld snel volgen uit de hand van Porsche.

Gerelateerde artikelen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

Porsche Panamera 4 E-Hybrid: 462 pk bij 2,5 l/100 km

Autonieuws
> Artikel lezen

Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Autonieuws
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Porsche Panamera kiest opnieuw voor Burmester

Autonieuws
Porsche Panamera kiest wederom voor Burmester
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.