Autonieuws

Groen licht voor Lexus LF-Lc

Het hing al even in de lucht, en nu heeft Lexus’ marketing-chef het bevestigd: de Lexus LF-Lc gaat in productie. Dit grote nieuws zal door velen warm worden onthaald, met name door de speciaal opgeleide takumi’s bij Toyota-Lexus.

Onlangs ging Toyota’s voormalige Formule 1-fabriek in het Japanse Motomachi op slot omdat er een einde was gekomen aan de daar gebouwde Lexus LFA. De ambachtslieden die aan Lexus’ supercar werkten, de zogeheten takumi’s, konden terugkeren naar hun oude werkplek. Niet vervelend waarschijnlijk, maar op perfectionistisch wijze en vrijwel volledig met de hand een nu al iconische Japanse supersportauto bouwen moet zonder meer een stuk boeiender zijn dan Aurissen in elkaar schroeven.
Dat moeder Toyota nu groen licht heeft gegeven voor de productie van de Lexus LF-Lc moet zodoende wel een halleluja-stemming bij de takumi’s teweegbrengen. Want de kans is groot dat daardoor de vroegere Formule 1-fabriek weer opengaat en zij zich daar opnieuw iedere dag mogen uitleven op de bouw van de bijzondere Lexus.

Vakwerk gevraagd
Zo exclusief als de LFA zal de LF-Lc niet zijn, maar de sportcoupé – met veel trekjes van de LFA – vergt zeker meer aandacht dat de gemiddelde Lexus. Althans, als concept bevat hij veel hout, aluminium, leder en carbon dat allemaal op vakkundige wijze bij elkaar komt voor een super-de-luxe interieur. Ook het wulpse plaatwerk van de LF-Lc laat zich niet zo eenvoudig persen. Kortom, hem simultaan op dezelfde productieband als de CT 200h of GS-serie bouwen lijkt ons er niet bij. Vandaar de mogelijke heropening van de oude Formule 1-fabriek die speciaal is ingericht met specialistische machines en andere soortgelijke afdelingen.

911-territorium
In hoeverre de LF-Lc voor de consument afwijkt van de conceptversie kan Brain Smith, Lexus’ marketingbaas, echter nog niet zeggen. Maar met een verwachte prijs tussen de 100.000 en 130.000 dollar hebben we het over 911-territorium. Ook de lay-out van de aandrijflijn en het exacte type krachtbron is nog onduidelijk. Een hybridemodule ligt voor de hand, gezien het concept deze ook bevat en we het bovendien wel over een Lexus hebben.

Bron: Ward´s Auto

Gerelateerde artikelen

Lexus UX stuk zachter voor de ogen als productiemodel

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus LF-1 Limitless: onbegrensde luxe

Autonieuws
LF-1
> Artikel lezen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.