Autonieuws

Complete lijn met Audi SUV´s op komst

In september presenteert Audi de Q7, Audi’s variant op de Porsche Cayenne en VW Touareg. Later zullen veel meer Q- en Allroad-modellen volgen waaronder een Q5, Q3 en een nieuwe Allroad Quattro. Een blik in de toekomst…

De Q7 is als conceptcar gepresenteerd tijdens de Motorshow in Detroit 2003. De auto stond daar als Pikes Peak Concept maar tijdens de afgelopen Salon van Parijs werd bekend gemaakt dat de auto als Q7 in productie zal gaan. In september 2005 zal Audi het productiemodel van de Q7 presenteren tijdens de IAA in Frankfurt. Hij is gebaseerd op de Porsche Cayenne en Volkswagen Touareg maar een stuk langer. De Q7 zal namelijk plaats bieden aan 7 personen en wordt gepositioneerd tussen de A6 en de A8. Hij zal de concurrentie aan moeten gaan met de BMW X5, Mercedes ML en natuurlijk de Porsche Cayenne en Volkswagen Touareg.
 
Q5 als BMW X3 concurrent
De Q7 geeft meteen het startschot voor meer SUV en Allroad-modellen van Audi. Zo zal in 2007 de Q5 op de markt komen. De Q5 zal worden gepositioneerd tussen de A4 en de A6 en zal gebaseerd zijn op de A4. Dit zal onder andere terug te zien zijn in de hoofdlijnen van de auto en het interieur. De getoonde impressie geeft meer een beeld van een eventueel Allroad-model van de A4 Avant dan van de Q5, maar het geeft een beetje een indruk in wat voor richting Audi bezig is. Uiteraard zal vierwielaandrijving in de vorm van Audi’s Quattro-systeem niet ontbreken en zullen er een aantal dikke motoren worden geleverd. De Q5 moet de concurrentie aangaan met de BMW X3 en de prijs zal ook in die richting liggen.
 
Nieuwe Allroad Quattro
Begin deze maand presenteerde Audi in Detoit de Allroad Quattro Concept, een Allroad-model gebaseerd op de A6 Avant. Deze Allroad Quattro volgt het huidige model op en heeft veel overeenkomsten met de A6. Aan de buitenkant zijn uiteraard bumpers, wielen en wielkasten een stuk dikker en robuuster uitgevoerd maar binnenin overheerst luxe. De Allroad Quattro Concept zoals deze gepresenteerd is in Detroit is zo goed als productierijp. De getoonde impressie geeft een indruk van een productierijp exemplaar van de nieuwe Allroad Quattro. Of de auto ook inderdaad weer plastic bumpers zal krijgen of dat deze compleet zullen worden meegespoten in de carrosseriekleur is onbekend.
 
A3 Allroad Quattro of Q3?
Tot slot zal Audi mogelijk in gaan haken op de rage van de kleine SUV’s. Kijk bijvoorbeeld eens naar de nu al populaire Panda 4x4. Ook zijn auto’s als een Rover Streetwise en Volkswagen Polo Fun populair zonder dat deze zijn voorzien van vierwielaandrijving. Audi zal net als Fiat gaan voor vierwielaandrijving. Het merk heeft met haar Quattro-systeem een reputatie hoog te houden. De kleine SUV zal worden gebaseerd op de A3 Sportback en mogelijk de naam Q3 of A3 Allroad dragen.
 
Veel nieuwe modellen
In de komende jaren zal Audi duidelijk een brede lijn met nieuwe modellen gaan presenteren. De SUV-(achtige)modellen zullen voor Audi een nieuw publiek trekken. Als Audi in september de Q7 presenteert is dat de eerste SUV van het merk en kan het daarmee eindelijk concurrentie gaan bieden tegen Mercedes en BMW die al jaren de ML en X5 in hun programma hebben.

Impressies.info
Dit is de eerste blik in de toekomst met behulp van impressies. Deze impressies zijn afkomstig van www.impressies.info waarmee Autowereld.com vanaf heden samen zal werken. Positieve en negatieve reacties zijn welkom op impressies@autowereld.com.

Gerelateerde artikelen

Abt zet Audi RS6 Avant onder hoogspanning

Tuning & styling
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi Q3 geeft z'n design bloot

Spyshots
> Artikel lezen

Audi onthult interieur e-tron (met 5 schermen!)

Autonieuws
Audi onthult interieur e-tron (met 5 schermen!)
> Artikel lezen

Audi maakt vanafprijzen nieuwe A6 Avant bekend

Autonieuws
Audi maakt vanafprijzen nieuwe A6 Avant bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.