Autonieuws

Nieuwe, frisse Kia Soul onthuld

Kia heeft haar nieuwste creatie van de Soul goed geheim gehouden. Geheel onverwacht kwamen de Zuid-Koreanen tijdens de New York Auto Show met een nieuwe generatie Soul. Een auto die vooral in Amerika opnieuw hoge ogen moeten gaan gooien.

De Kia Soul is weer lekker opgefrist, mede door goed te kijken naar de Track’ster. Vorig jaar werd die stoere concept getoond en daar lijkt de Soul nu de vruchten van te plukken. Een stijver, breder (15 mm) en langer (20 mm) chassis geven meer ruimte aan de gegroeide ‘urban utility vehicle’ van Kia, zonder zijn bekende hoekige vorm te verliezen.

Amerikaanse specificaties
Motorisch gezien verandert er in ieder geval in Amerika niets bij de Kia Soul. De 1.6 liter I-4 met 130 pk en de 2.0 liter I-4 met 164 pk blijven de enige twee verkrijgbare motoren. Dieselen is er dus nog steeds niet bij.
De Amerikanen krijgen de beschikking over drie uitrustingsniveaus. De eerste, Base genaamd, krijgt de lichtste motor mee en rolt op 16 inch stalen velgen. Een automaat en lichtmetalen velgen zijn optioneel. De luxueuzere Plus wordt in Amerika standaard voorzien van 17 inch lichtmetaal en wederom is een automaat standaard. Tot slot is er de Exclaim-uitvoering. Dit topmodel is uitgerust met onder meer met 18 inch lichtmetalen velgen en standaard een automaat.

Q3
In het derde kwartaal van dit jaar zal de nieuwe Kia Soul in de Amerikaanse showrooms staan. Of de auto wederom in Europa vermarkt zal gaan worden, daar is Kia Europe nog niet uit. Zodra dat bekend is zullen we kort daarna het Europese leveringsprogramma te horen krijgen. We houden je op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Eerste technische details elektrische Kia Soul

Autonieuws
Eerste technische details elektrische Kia Soul
> Artikel lezen

Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Dit is de volledig elektrische Kia Soul EV
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Soul hopelijk ook weer naar EU

Spyshots
> Artikel lezen

€ 32.995,- voor 100% elektrische Kia Soul EV

Autonieuws
Vanafprijs Kia Soul EV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.