Autonieuws

Nu helemaal naakt: de nieuwe Cadillac CTS

General Motors probeert met de nieuwe Cadillac CTS een geduchte concurrent neer te zetten voor de Audi A6, BMW 5-serie en Mercedes E-klasse. Op gelekte foto’s lijkt het nu dat de Amerikanen daar wel eens aardig in zouden kunnen gaan slagen.

UPDATE 26-03-2013: Nieuwe foto´s toegevoegd van een opnieuw gelekte, nu compleet naakte nieuwe Cadillac CTS. Vanavond om 23:00 uur is de officiële onthulling in de aanloop naar zijn première op de New York Motor Show.  

We weten al dat er onder de nieuwe motorkap van de Cadillac CTS een V6-biturbo schuilgaat. Dat blok stuwt een stevige 425 pk richting de achterwielen. Onder de geblazen V6 vinden we de 2.0 Turbo met 276 pk en een 3.6-V6 zonder turbo’s met 325 pk in het motorengamma, die we beide al kennen uit de ATS.

Luxe
Er is slechts een klein beetje zichtbaar van de nieuwe CTS, maar we kunnen al wel zien dat de nieuwste telg gestoken is in een nieuwe, sportievere jas. De LED-dagrijverlichting, die we al verwachtten, is aanwezig in een verticaal geplaatste lichtunit die doorloopt in de koplampen. Ook de achterlichten zijn aardig onder handen genomen. Verder is het interieur zeer luxe uitgerust, met onder andere houten details en veel leer. Of de Amerikaan ook echt de concurrentie aankan met de A6, 5-serie en E-klasse zal nog moeten blijken, maar er wordt in ieder geval een aardige poging gedaan.

Aankomende woensdag opent de New York Auto Show zijn deuren en zullen we meer te weten komen over de nieuwe Cadillac CTS.

Gerelateerde artikelen

Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h

Tuning & styling
Hennessey Cadillac CTS-V doet 386 km/h
> Artikel lezen

Cadillac maakt prijzen nieuwe CTS bekend

Autonieuws
Cadillac maakt prijzen nieuwe CTS bekend
> Artikel lezen

Cadillac CTS-V wordt onvervalste supersedan

Spyshots
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

Cadillac CTS-V kleineert E 63 AMG & co

Autonieuws
Cadillac CTV-S kleineert E 63 AMG en consorten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.