Autonieuws

‘Hyundai HND-9 hint naar Genesis Coupé’

Hyundai zegt het niet met zoveel woorden, maar het moet wel heel raar lopen wil de nieuwe Genesis Coupé niet veel stijlkenmerken meekrijgen van deze HND-9 Concept. Waar anders dan tijdens de Seoul Motor Show vindt de officiële presentatie van de auto plaats.

Hyundai wil volgende week schitteren op de thuismarkt door op de Seoul Motor Show voor het eerst de HND-9 ten toon te stellen. De wild gewervelde stijloefening die ‘hint naar hun nieuwe generatie luxe sportcoupé’ is alweer de negende conceptcar van het Zuid-Koreaanse merk. De HND-9 is nog onmiskenbaar een studie, maar wel degelijk één met designkenmerken die we in de toekomst op Hyundai-modellen gaan terug zien, in het bijzonder de Genesis Coupé. Hyundai zelf wil hier vooralsnog niets over kwijt.

Aandrijflijn
Onderhuids vertoont de Hyundai HND-9 Concept veel overeenkomsten met de al bestaande Genesis Coupé. De conceptcar wordt namelijk aangedreven door een 3.3 liter V6 met een vermogen van 370 pk. Via een 8-traps automaat worden de krachten richting de achterwielen gesluisd. Meer informatie volgt volgende week woensdag wanneer de autoshow in Seoul aanvangt.

Gerelateerde artikelen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Basketbalteams opgelet! Dit is de Hyundai Palisade

Spyshots
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.