Autonieuws

Vierdeurs Bentley Continental Flying Spur

Ruim 2 jaar geleden presenteerde Bentley de Continental GT Coupé. Dat er een vervolg op deze Coupé zou komen was allang bekend. Nu heeft Bentley officieel de 4-deurs Continental Flying Spur onthuld: de snelste vierdeurs Bentley ooit!

Toen Bentley in 1999 is begonnen met de ontwikkeling van de Continental GT Coupé werd er parallel aan de Coupé ook een vierdeurs sedan ontwikkeld. Daarbij was het belangrijk dat de auto een dynamische uitstraling kreeg maar tegelijkertijd ook herkenbaar was als een Bentley. De Belgische ontwerper Dick van Braeckel laat weten dat het natuurlijk bij een Coupé veel makkelijker is dan bij een sedan. Wij vinden dat ze er wel in geslaagd zijn. De Continental Flying Spur is een dynamische en sportieve auto om te zien, met tegelijk een zeer elegante uitstraling.
 
Vakmanschap
Dat deze nieuwe Bentley is voorzien van alle denkbare luxe en schitterende materialen spreekt voor zich. Leer en hout overheersen in het interieur en ook chromen accenten spelen mee. Zoals elke Bentley is ook deze Continental Flying Spur volledig met de hand gebouwd en kun je als klant verzekerd zijn van een fantastisch stukje kwaliteit en vakmanschap.
 
Ruime zit
Dankzij de lange wielbasis biedt de auto een enorm ruimte achterin. Als klant kun je kiezen voor een vierpersoons of een vijfpersoons opstelling. Kies je voor de vierpersoons opstelling dan krijg je achterin twee losse stoelen die volledig elektrisch instelbaar zijn. In het midden, waar normaal een derde zitplaats zou zijn, krijg je dan een grote console met onder andere een aantal opbergvakjes en de mogelijkheid om een bar met koelkast in de laten bouwen. De vijfpersoons opstelling beschikt over een achterbank. De climate control is gescheiden in vier zones waardoor iedere passagier zijn eigen temperatuur kan kiezen. Een uitgebreid infotainment systeem ontbreekt uiteraard ook niet.
 
Krachtige W12
In het vooronder van de Continental Flying Spur ligt de bekende 12-cilinder die ook in de Coupé ligt. De W12 levert een vermogen van 552 pk tegen 500 pk in de Coupé. Daarmee moet de auto in staat zijn om in minder dan 5 seconden naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid halen van ver boven de 250 km/h. Het maximale koppel is beschikbaar bij 1.600 tpm maar nog niet bekend. Dit koppel zal rond de 800 Nm liggen. Voor de overbrenging zorgt een zestraps automatische transmissie van ZF met tiptronic-functie. Alle vier de wielen worden aangedreven wat zorgt voor perfecte wegligging.
 
Goedkoop, voor een Bentley
Begin 2005 gaat de Continental Flying Spur in productie. De prijs zal vergelijkbaar zijn met die van de Coupé. Dat zal betekenen dat er in Nederland met een prijs van rond de € 250.000,- rekening moet worden gehouden.

Gerelateerde artikelen

6 coole features in de Bentley Continental Flying Spur

Lifestyle & design
Toffe nieuwe features in Bentley Continental
> Artikel lezen

De sportievere V8: Bentley Flying Spur V8 S

Autonieuws
Bentley Flying Spur V8 S
> Artikel lezen

Ganse Bentley Continental-familie in 't nieuw

Autonieuws
Ganse Bentley Continental-familie in 't nieuw
> Artikel lezen

Komst V8 maakt Bentley Flying Spur goedkoper dan ooit

Autonieuws
Bentley Flying Spur V8 krijgt prijskaartje van ruim twee ton
> Artikel lezen

Bentley Continental Flying Spur krijgt V8

Autonieuws
Bentley Continental Flying Spur krijgt V8
> Artikel lezen

Bentley kondigt nieuwe Flying Spur aan (+video)

Autonieuws
Bentley kondigt nieuwe Flying Spur aan (+video)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.