Autonieuws

Alpine keert terug naar Le Mans!

Alpine is terug van weggeweest. In 2016 gaan ze hun eerst personenauto introduceren, maar om dat heugelijke feit nu alvast in te wijden gaat het gereïncarneerde merk meedoen aan de 24 Uur van Le Mans en de European Le Mans Series (ELMS). En dat was 35 jaar geleden voor het laatst.

De geschiedenis van Alpine in de racerij gaat ver terug in de tijd. De Fransen namen al elf maal – tussen 1963 en 1978 - deel aan de 24 Uur van Le Mans en viel daar ook regelmatig in de prijzen. Het hoogtepunt kwam in 1978, toen het zegevierde in het algemeen klassement. Nu, 35 jaar later, probeert het opgestane Franse merk met de oer-Alpine A110 als beroemdste model weer terug te komen aan de top van de internationale autosport.

ELMS en Le Mans
Voor het Europese Le Mans-kampioenschap zal Alpine gebruikmaken van de LMP2 Alpine, een prototype dat bestuurd zal worden door Pierre Ragues en Nelson Panciatici. Een derde rijder - voor Alpine´s deelname aan de 24 Uur van Le Mans - volgt en zal tijdens de presentatie van de bolide op 24 maart in Castellet aan ons worden voorgesteld.

2016
Op 5 november vorig jaar werd besloten om het merk Alpine weer tot leven te roepen. Vrijwel direct na die aankondiging is het zogeheten bedrijf Société des Automobiles Alpine-Caterham begonnen aan de ontwikkeling van haar eerste nieuwe productieauto. Die moet in 2016 klaar zijn voor zijn marktintroductie.

Gerelateerde artikelen

Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover

Autonieuws
Nederlander Michael van der Sande verruild Alpine voor Jaguar Land Rover
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Clio mag de benen strekken

Spyshots
> Artikel lezen

Renault zet Mégane RS op scherp met Trophy

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.