Autonieuws

Eerste nieuwe kenteken uitgegeven

Vanmiddag is een Kia Picanto voor het eerst voorzien van een kenteken uit de nieuwe reeks. Met het vastschroeven van het kenteken 1-KBB-00 heeft de RDW het startschot gegeven voor de nieuwe kentekenreeks.

Kia Motors Nederland schenkt de 5-deurs Kia Picanto aan Stichting Save the Children. Adjunct-directeur Robert-Jan Vermeulen nam de auto in ontvangst.

Niet lang
Voorheen werden alle kentekens in de combinatie 2 cijfers – 3 letters – 1 cijfer geproduceerd. Vanaf vandaag zal dat dus 1 cijfer – 3 letters – 2 cijfers zijn, net zoals bij kentekens van bedrijfswagens al gedaan werd. De RDW denkt overigens dat deze serie niet heel lang mee zal gaan. Uitsluitend de K, S, T, X en Z zullen als beginletter fungeren, waardoor de RDW gokt op een tijdsbestek van 2 jaar, voordat de combinaties van deze reeks ‘op’ zijn. Alle overige letters zijn al gebruikt voor bijvoorbeeld exportkentekens en bromfietsen. Als deze serie op zijn eind loopt gaan we wellicht over op 2 letters – 3 cijfers – 1 letter. Als we tenminste het voorbeeld van de bedrijfswagens volgen.

Gerelateerde artikelen

Verjongingskuur voor Kia Picanto aanstaande

Spyshots
> Artikel lezen

GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto

Autonieuws
GoodMorning South Korea: facelift voor Kia Picanto
> Artikel lezen

Vernieuwde Kia Picanto (incl. prijzen)

Autonieuws
Vernieuwde Kia Picanto ook al voorzien van prijzen
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Picanto al gepresenteerd in schetsen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.