Autonieuws

Ford Tourneo Courier maakt drietal compleet

Ford heeft zojuist de Tourneo Courier gepresenteerd. Deze kleinste van het Tourneo-drietal rond het gamma aan de onderzijde af. Boven hem bevinden zich de Tourneo Connect en de Tourneo Custom. Ford zet hiermee een zeer compleet leveringsgamma aan personenvervoerders neer.

De nieuwe generatie Tourneo-modellen is een aanvulling op het ´MAX´-assortiment van Ford. Met vijf tot negen zitplaatsen kunnen de Tourneo’s als echt ‘people movers’ worden omschreven. De nadruk ligt meer op zoveel mogelijk ruimte bieden dan op dynamiek, comfort en uitrusting zoals dat bij de MAX-modellen het geval is. Dat zijn simpelweg iets meer personenauto’s terwijl de Tourneo’s afgeleiden zijn van de bedrijfsauto’s van Ford. Dat neemt echter niet weg dat de Tourneo’s zeer moderne auto’s zijn.

Vijf- en zevenzits
De net gepresenteerde Tourneo Courier kun je een klein beetje zien als de grote broer van de B-Max. En dat zie je al aan zijn neus, ook al heeft hij met een lengte van 4,42 m niet meteen dezelfde afmetingen. Het platform is een variatie van dat van de eerder genoemde kleine MPV en de nodige eigen onderdelen. Er bestaan twee versies, want behalve een editie met vijf zitplaatsen en twee zitrijen, bouwt Ford ook een zevenzits Grand Tourneo Courier die z´n inzittenden over drie zitrijen verdeelt en daar 40 cm (lengte: 4,82 m) extra voor uittrekt.

Schuifdeuren
Instappen achterin kan middels de twee compacte schuifdeuren welke toegang bieden tot een ruim en praktisch ingedeeld interieur. Tot de slimme opbergmogelijkheden horen een in verschillende hoogtes verstelbare hoedenplank in de bagageruimte, een middenconsole waarin A4-documenten en kleine laptops kunnen worden bewaard, opbergruimte bovenin en een opberglade onder de bestuurdersstoel. Met het dockingstation midden op het dashboard kunnen inzittenden mobiele apparaten als telefoons en navigatiesystemen opbergen, bevestigen en opladen.

Uitrusting
De Tourneo Courier wordt geleverd met Ford SYNC met Emergency Assistance, Ford SYNC AppLink, een achteruitrijcamera, het Easy Fuel-systeem, een snelheidsbegrenzer en een toonaangevende reeks veiligheidsvoorzieningen, waaronder zijairbags ter bescherming van de borstkas, curtainairbags, knie-airbags en gordelwaarschuwingen voor de stoelen op de tweede rij.

Motorengamma
Het motorenpalet omvat een 1.0 met 100 pk, een 1.6 met 120 pk en diesels met een inhoud van 1.6 liter en vermogens van 75, 95 en 115 pk. De introductie van de Tourneo Courier staat gepland voor het voorjaar van 2014. De auto wordt geproduceerd in de geheel nieuwe faciliteit van de Ford Otosan-fabriek in Kocaeli in Turkije.

Gerelateerde artikelen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Ford maakt prijskaartje Tourneo Connect bekend

Autonieuws
Ford maakt prijskaartje Tourneo Connect bekend
> Artikel lezen

Ford onthult nieuwe Tourneo Connect

Autonieuws
Ford onthult nieuwe Tourneo Connect
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.