Autonieuws

Officieel: de nieuwe Fiat Croma

Half december lieten we de eerste afbeelding zien van de nieuwe Fiat Croma. Nu is de nieuwe Croma officieel onthuld en zijn ook de eerste gegevens bekend. De nieuwe Croma zal in juni in de showrooms staan.

De nieuwe Fiat Croma debuteert op de aankomende Salon van Genève. Giorgetto Giugiaro, de vermaarde Italiaanse meester, tekende voor het ontwerp van de Croma. De nieuweling wordt gekenmerkt door een bijzonder uiterlijk, flinke binnenruimte en sterke motoren.
 
Naam herleefd
De nieuwe Fiat Croma draagt dezelfde naam als zijn voorganger die werd gefabriceerd van 1985 tot en met 1994. Van de toenmalige Croma, een 5-deurs hatchback in de hogere middenklasse, zijn ruim 450.000 exemplaren verkocht. De productie van de nieuwe Croma zal gaan plaatsvinden in de Fiat-plant te Cassino, Italië.
 
Riante maatvoering
De Fiat Croma anno 2005 is 4,75 meter lang, 1,77 meter breed en 1,60 meter hoog. De wielbasis beloopt een forse 2,83 meter. Deze maatvoering vertaalt zich in een riante binnenruimte. Wat maatvoering betreft is de Croma vergelijkbaar met de Opel Signum waarmee de Fiat zijn onderstel deelt.
 
200 pk sterke 2.4 MultiJet motor
Het Croma-gamma zal bij aanvang bestaan uit drie uitrustingsniveaus, in combinatie met een vijftal motoren en twee transmissie-varianten (handgeschakeld en automaat). Leverbaar worden twee viercilinder benzinekrachtbronnen: een 130 pk sterke 1.8 16v en een 2,2 liter 16-klepper die 150 pk in de strijd brengt. Uiteraard wordt de nieuwe Croma voorzien van Fiats sterke common-rail turbodieselmotoren, drie stuks om precies te zijn. Van de viercilinder 1.9 MultiJet-motor komt een 120 pk en een 150 pk variant beschikbaar. Voor de 2.4 vijfcilinder MultiJet wordt een maximum vermogen opgegeven van liefst 200 pk.

Gerelateerde artikelen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Vernieuwde Fiat Croma: € 26.495,-

Autonieuws
Vernieuwde Fiat Croma: € 26.495,-
> Artikel lezen

Fiat komt milieubewuste PUR-O2 modellen

Autonieuws
Fiat komt milieubewuste PUR-O2 modellen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.