Autonieuws

Toekomstvisie: Subaru Viziv Concept

Simpele lijnen en minimalistische oppervlaktes vormen de basis voor alle toekomstige Subaru’s. Dat laat het Japanse merk weten op de Autosalon van Genève middels de introductie van de Viziv Concept. Een innovatieve crossover met een plug-in hybride aandrijflijn.

Viziv is een afkorting van ‘Vision for Innovation’, het nieuwe motto van Subaru die innovatie binnen het concern centraal stelt. En daarmee doelen de Japanners niet alleen op het gebied van boxermotoren of het befaamde vierwielaandrijvingsysteem, maar tevens op het vormgevingsvlak. De Viziv is daarom niet alleen een technisch hoogstandje, maar eveneens een visie voor het design van morgen.

Minimalistisch en rustig
4,32 meter lang, 1,90 meter breed en 1,51 meter meet de Viziv concept. Maten waarmee de Subaru met gemak in de huidige middenklasse SUV kan meedraaien. Maar zo ver is het nog niet, deze Subaru geeft voorlopig slechts de nieuwe designtaal weer van het Japanse merk. Een stijl die we kunnen kenmerken als opvallend rustig, minimalistisch en tegelijk modern. Wellicht past het niet bij het ruige 4x4-verleden van het bedrijf, maar die gedachten wil Subaru dan ook langzaamaan uitwissen. Een meer milieubewust en degelijk imago is het doel.

Futuristisch
Dezelfde minimalistische trend vinden we in het modern ogende interieur. Scherpe vormen, opgeruimde bedieningspanelen met forse beeldschermen en een hoog contrast tussen donkere en lichte kleuren geven het dashboard een futuristische look. Desondanks is men de praktische kant niet vergeten. Subaru meldt namelijk dat zowel de bestuurder, als de andere drie inzittenden over genoeg bewegingsvrijheid beschikken.

Diesel plug-in hybride
Uiteraard schittert onder de motorkap een fraaie boxermotor, maar het is ditmaal geen simpele krachtbron op benzine. Subaru schotelt ons een uiterst geavanceerd heuse plug-in hybride voor waarbij men een dieselmotor combineert met twee elektromotoren. De 2.0 liter diesel is gekoppeld aan de CVT en verzorgt de aandrijving op de voorwielen. De beide elektromotoren nemen elk één van de achterwielen voor hun rekening, zodat er theoretisch een vierwielaandrijvingssysteem aanwezig is. Het systeem werkt overigens behoorlijk ingenieus, getuige het feit dat de elektromotoren tevens mee kunnen helpen met sturen door meer kracht naar het buitenste wiel te sturen. Een slimme techniek die direct aangeeft dat Subaru haar sportieve karakter heus niet snel zal opgeven. Hopelijk gaan we dit systeem snel in een meer productierijpere jas terugvinden.

Gerelateerde artikelen

Subaru Viziv Tourer: stoer en vol potentie

Autonieuws
Subaru VIZIV Tourer
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor nieuwe Subaru XV

Autonieuws
> Artikel lezen

Subaru geeft gesjoemel met verbruikcijfers toe

Autonieuws
Subaru geeft gesjoemel met verbruikcijfers toe
> Artikel lezen

Doek getrokken van nieuwe Subaru Forester

Autonieuws
> Artikel lezen

Snik! Subaru Impreza STi WRX kapt ermee

Autonieuws
Snik! Subaru Impreza STi WRX kapt ermee
> Artikel lezen

Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept

Autonieuws
Subaru maakt je gek met Viziv STi Concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.