Autonieuws

Productiefase SsangYong SIV-1 Concept nadert

Naast de fonkelnieuwe Rodius presenteert SsangYong in Genève tevens een interessant studiemodel. Deze toekomstvisie met de naam SIV-1 Concept betreft een dynamische gelijnde crossover met serieuze productiekansen.

Met een lengte van 4,50 meter, breedte van 1,88 meter en hoogte van 1,64 meter nestelt de SIV-1 zich rechtstreeks in de middenklasse. Qua styling zochten de ontwerpers van SsangYong hun inspiratie uit de natuur. De Koreanen gaan zelfs zo ver te zeggen dat het design van de SIV-1 geïnspireerd is op de intense en dynamische bewegingen die worden gecreëerd tijdens de grootse momenten van de natuur, zoals bijvoorbeeld de geboorte. Juist!

Warmtefolie
Kijken we naar de binnenzijde van de SIV-1 Concept dan vinden we een dynamisch en ruimtelijk interieur die dankzij een metaalkleurige middenconsole en tal van beeldschermen een moderne uitstraling heeft. Opvallend zijn de vier onafhankelijke kuipzetels die de inzittenden verwelkomen, maar een stuk innovatiever is de aanwezigheid van een ultradunne warmtefolie op de ruiten en buitenspiegels. Deze folie zou een conventionele ontwaseming en ontdooiing in de toekomst kunnen vervangen.

Reële productiekansen
Hoewel het om een studiemodel gaat vermeldt SsangYong een tweetal motoren, die beide gecombineerd kunnen worden met een manuele zesbak en een automaat met dubbele koppeling. De eerste is een 205 pk sterke 1.6 benzineturbomotor en de tweede is een diesel met dubbele turbo’s die 150pk opwekt. Het feit dat de Koreanen zelfs twee aandrijflijnen prijsgeven schept verwachtingen voor een productiemodel. SsangYong maakt er dan ook geen geheim van dat de SIV-1 er zeker aan zit te komen. Sterker nog, het model speelt zelfs een sleutelrol in de toekomstige groeistrategie van het merk.

Gerelateerde artikelen

SsangYong reist met twee SUV's naar Frankfurt

Autonieuws
> Artikel lezen

SsangYong Korando opnieuw onder het mes

Autonieuws
> Artikel lezen

SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève

Autonieuws
SsangYong met Tivoli XLV en SIV-2 in Genève
> Artikel lezen

Prijzen SsangYong Tivoli bekendgemaakt

Autonieuws
SsangYong Tivoli
> Artikel lezen

SsangYong varieert op nieuwe Tivoli

Autonieuws
SsangYong varieert op nieuwe Tivoli
> Artikel lezen

De nieuwe SsangYong Rexton is zowaar te pruimen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.