Autonieuws

Rolls-Royce Wraith is te vroeg

Het had zo mooi kunnen zijn, maar slechts uren voordat het witte laken er officieel vanaf zou worden getrokken is de nieuwe Rolls-Royce Wraith dan toch gelekt. Maak kennis met de krachtigste Rolls ooit ontwikkeld.

Hoewel de informatie over de Wraith nog summier is, kunnen we een deel van de belangrijkste gegevens al vermelden: het vermogen van de in de motorsteunen hangende 6.5 liter V12-twinturbo. Dat bedraagt maar liefst 632 pk bij 800 Nm, en daarmee is de Wraith de krachtigste Rolls-Royce ooit gebouwd. Accelereren naar 100 km/h duurt niet langer dan 4,4 seconden.
 
Wendbaarder
Je hoeft zeker geen hoogbegaafde te zijn om te zien dat de Wraith is gebaseerd op de Ghost, zowel optisch al technisch. Toch zijn er ook essentiële verschillen. Zo is de totale lengte van de Wraith 130 millimeter korter dan de vierdeurs Ghost. De hoogte nam met 43 millimeter af en in het geval van de wielbasis is dit 183 millimeter, terwijl de spoorbreedte juist toenam met 40 millimeter. Dit laatste is vermoedelijk gedaan om de Wraith wat krachtiger op zijn wielen te zetten alsmede een wendbaarder rijgedrag mee te geven. Rolls heeft immers door laten schemeren dat de Wraith hun sportiefste model in tijden is. Meer daarover vannacht als het Britse merk alles bekend maakt over hun nieuwe fastback.

Gerelateerde artikelen

Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie

Lifestyle & design
Bagageset Rolls-Royce Wraith kost evenveel als 1-serie
> Artikel lezen

Rolls-Royce rockt met Wraith 'Inspired by Music'

Autonieuws
> Artikel lezen

Rolls-Royce Wraith Drophead Coupé speelt in de sneeuw

Spyshots
Rolls-Royce Spyshots
> Artikel lezen

Verjongingsmodellen: Rolls-Royce Black Badge Editions

Autonieuws
Rolls-Royce Wraith en Ghost Black Badge
> Artikel lezen

Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith

Autonieuws
Fashion fotoshoot voor Rolls-Royce Wraith
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.