Autonieuws

Opvolger Mitsubishi i-MiEV nabij

Een gematigd succes, zo kunnen we de Mitsubishi i-MiEV wel omschrijven. Maar de Japanners geven niet op en tonen in Genève al de eerste glimp van z’n opvolger; de CA-MiEV.

De i-MiEV was niet alleen te smal en te hoog, maar vooral te kostbaar voor zijn kwaliteiten. Mitsubishi realiseert zich dat goed en gooit het met de tweede generatie elektrische voertuigen dan ook over een andere boeg. Een praktische MPV in het B-segment is het toverwoord. Geen rank, slungelig model maar juist een model met een geheel eigen, zeg maar gerust gewaagd karakter. Of het nu wel of niet je smaak is, je kunt niet zeggen dat Mitsubishi geen lef heeft!

300 km actieradius
Wat de techniek betreft tasten we nog enigszins in het duister. Wel weten we dat het model uitgerust is met het beste wat het magazijn van Mitsubishi te bieden heeft. Een fiks aantal verse technieken bijvoorbeeld, waaronder een nieuwe elektromotor en efficiëntere accu’s. Ook hebben de Japanners veel tijd besteed aan een laag leeggewicht en het optimaliseren van de aerodynamica. Het resultaat mag er zodoende ook zijn, getuige de opgegeven actieradius van 300 kilometer.

De Mitsubishi CA-MiEV maakt zijn publieksdebuut op de Autosalon van Genève. Of er productieplannen zijn is onduidelijk, maar die lijken ons wel redelijk aannemelijk.

Gerelateerde artikelen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.