Autonieuws

Venijnig: Lamborghini Veneno

Dit is Lamborghini’s grote verrassing tijdens de Autosalon van Genève: de Veneno. De naar verluidt 3,6 miljoen kostende supercar bombardeert zijn voorganger, de Reventon, acuut tot een muurbloempje en is zowel extreem van vorm als zeldzaam. De oplage is namelijk beperkt tot 4 exemplaren, waarvan Lamborghini er 1 zelf houdt en de rest al vergeven is.

Lamborghini wordt dit jaar 50, en dat zou het grootst vieren met een 1.000 pk sterke machine tijdens de Autosalon van Genève. Althans, zo luidden de geruchten eerder. Maar zoveel vermogen bleek wat te voorbarig; het verjaardagmodel van Lamborghini, de Veneno, produceert ‘slechts’ 750 pk.

Summier
Er is nog bar weinig bekend over de Veneno. Enkel deze eerste platen en wat enkele details zijn (vervroegd) naar buiten gekomen. Volgens de laatste berichten beschikt de super-Lamborghini over een opgevoerde versie van de 6.5 liter V12 ligt waarmee de Veneno een topsnelheid van 354 km/h kan bereiken. Een summiere winst in vergelijk met de Aventador LP700-4 die een top heeft van 350 km/h. We vermoeden dan ook dat Lamborghini met de Venevo niet zozeer de allersnelste wil zijn, maar des te meer een onvervalste rijmachine wil bieden. Dat is aan het extreme uiterlijk van de Venevo ook meteen af te zien. Maar of dit ook echt zo is, daarvoor zullen we moeten wachten tot vanavond als Lamborghini meer uit de doeken doet over de Veneno tijdens de Volkswagen Group Night aan de vooravond van de Zwitserse autosalon.

Bron: autoforum.cz

Gerelateerde artikelen

Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht

Spyshots
Grande finale Lamborghini Aventador in aantocht?
> Artikel lezen

Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto

Autonieuws
Lamborghini 'Huracam' is 's werelds snelste filmauto
> Artikel lezen

Goud voor oud: Novitec Lamborghini Aventador S

Tuning & styling
> Artikel lezen

Taart met extra slagroom bij Lamborghini

Autonieuws
Taart met extra slagroom bij Lamborghini
> Artikel lezen

China heeft z'n eigen Lamborghini Urus

Autonieuws
> Artikel lezen

Voel je een beter mens door de pauselijke Lamborghini Huracan te kopen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.