Autonieuws

Land Rover toont volledig elektrische Defender

Bij een elektrische auto wordt niet direct gedacht aan Land Rover. En dan al helemaal niet aan de iconische Defender. Toch tonen de Britten een Defender EV tijdens de Autosalon van Genève.

De Range Rover wordt reeds als hybride ontwikkeld, en nu komt Land Rover met een volledig elektrisch aangedreven model. Een elektrische Range Rover Evoque zou voor de hand liggend zijn en daarom zoemt Land Rover misschien wel doelbewust met een Defender naar Genève.

Korte actieradius 
De Defender EV beschikt over een elektromotor van 94 pk met 330 Nm aan koppel. Volgens Land Rover moet de Defender EV op zijn voedende accu´s zo’n 80 kilometer vol kunnen houden of, zoals het merk zelf zegt, acht uur rijplezier bij ‘typisch offroad-gebruik’, want daar is de Defender voor gemaakt. Na deze actieradius of 8 uur moet de elektrische terreinwagen minimaal vier uur aan de snellader. Met de standaardlader duurt dit 10 uur.

Aangekomen
Onderweg kunnen de accu’s ook al voor een deel opgeladen worden. Tijdens het remmen met het Hill Descent Control-systeem fungeert de motor als dynamo, waardoor volgens Land Rover bijna 80% van de energie die daarbij vrijkomt weer opgeslagen kan worden. Dit nieuwe snufje zorgt er samen met het 410 kilogram zware accupakket wel voor dat de Defender EV ruim 100 kilogram is aangekomen ten opzichte van de standaard Defender. Ideaal voor een safari overigens. Dieren zullen niet worden afgeschrikt door een ronkende diesel.

Ervaring opdoen
Land Rover geeft aan dat de Defender EV niet bedoeld is voor serieproductie, maar ontwikkeld is om ervaring op te doen over elektrische aandrijflijnen die mogelijk wel toegepast worden in andere, toekomstige Land Rovers. Later dit jaar gaat Land Rover starten met de eerste testpilot van zeven Defender EV’s.

Gerelateerde artikelen

Ingekorte Range Rover Sport is stilletjes nieuwe Defender

Spyshots
Ingekorte Discovery is stilletjes nieuwe Defender
> Artikel lezen

Ooit stond deze Defender spik en span op de AutoRAI

Autonieuws
Deze 'Nederlandse' Defender krijgt eindelijk wat 'ie verdiend
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Snoepzakje: Land Rover Defender V8 70th Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Wist je dat twee Nederlanders het beste zijn in 't bouwen van Defenders

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.