Autonieuws

Volvo introduceert ingenieus grootlichtsysteem

Na Mercedes-Benz introduceert ook Volvo een ingenieus systeem waarmee permanent met grootlicht gereden kan worden zonder tegenliggers te hinderen. De Zweden noemen het Active High Beam Control.

Volvo´s nieuwe Active High Beam Control biedt volgens het merk vooral op onverlichte wegen grote voordelen. Met het nieuwe systeem zorgt Volvo ervoor dat er, wanneer grootlicht gevoerd wordt, minder overlast is voor zowel tegenliggers als auto’s die voor je rijden. Verblinding wordt met dit systeem voorkomen en dat komt de focus op het rijden van de auto ten goede, aldus Volvo.

Metalen deeltjes
De techniek die Volvo gebruikt is compleet nieuw. De middelen die ze gebruiken waren echter voor een deel al aanwezig. Een voorbeeld daarvan is de camera bovenin de voorruit die ook gebruikt wordt voor het Collision Warning System. Deze camera lokaliseert de tegenliggers en bepaalt welk deel van de koplamp uitgeschakeld moet worden. Deze informatie wordt vervolgens naar de koplampen doorgestuurd, waar kleine metalen deeltjes van verschillende formaten dit frame verduisteren.
Volgens Volvo ondervindt iedere weggebruiker voordeel van hun nieuwe verlichtingstechniek. Ook motorfietsen worden herkend door het systeem.

60-serie
Het nieuwe systeem zal voorlopig in eerste instantie leverbaar worden op de vernieuwde Volvo S60, V60 en XC60 in combinatie met de optionele Dual Xenon-koplampen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Alles wat je wilt weten over de nieuwe Volvo V60

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit

Autonieuws
EuroNCAP: 8 auto's met 5 sterren, Volvo XC60 blinkt uit
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.