Autonieuws

Snelste sportauto: Saleen S7 Twin Turbo

Saleen sprak in 2002 tot de verbeelding met de supersnelle S7. Door sterker wordende concurrentie spreekt Saleen nu weer tot de verbeelding met een vernieuwde S7 Twin Turbo. Zijn DNA: 750 pk, 949 Nm en 0-100 km/h in 2,8 seconden!

In 2002 ging de Saleen S7 in productie. Op dat moment was het de enige productieauto in de Verenigde Staten met meer dan 500 pk. De auto ging daarom ook te boek als de snelste Amerikaanse productieauto ter wereld. In de laatste drie jaar werd de concurrentie in de vorm van onder meer Ferrari, Lamborghini, Mercedes en Porsche steeds krachtiger en doorbraken ook zij die 500 pk grens. Maar Saleen slaat terug, en hoe!

Meer downforce noodzakelijk
De Amerikanen hebben veel aangepast om de S7 krachtiger, sneller en vooral ook aërodynamischer te maken. Dat laatste is bewerkstelligt door aanpassing van de voor- en achterspoiler. De onderkant van de auto is nagenoeg geheel vlak en dat betekent dat er heel veel downforce nodig is om de S7 aan de grond te houden. Om meer downforce te creëren zijn niet alleen de spoilers aangepast maar zakt de auto ook een stukje door de z´n veren wanneer je boven de 160 km/h komt.

0-100 in 2,8 seconden!
De nieuwe V8 is geheel van aluminium en heeft een slagvolume van 7.0 liter. Er zijn zeer hoogwaardige materialen waaronder titanium, aluminium en carbon gebruikt in de onderdelen. Het uitlaatsysteem is geheel van roestvrijstaal. Voor voldoende zuurstof is een luchtinlaat op het dak gemonteerd. Nu komt natuurlijk de belangrijkste vraag naar boven ´wat is het resultaat?´. De motor leverde een vermogen van 550 pk en een koppel van 712 Nm. Na de vele aanpassingen is Saleen erin geslaagd om 750 pk en 949 Nm uit het blok te halen. Dat resulteert in een indrukwekkende acceleratie van 0-100 km/h in slechts 2,8 seconden. Een kwart mijl is voor de Saleen S7 in 10,7 seconden een feit. De topsnelheid is nog niet bekend gemaakt maar deze zal dik over de 350 km/h liggen.

Snelste sportauto ter wereld...
Saleen laat weten dat men hiermee (bijna) alle andere sportauto´s weer achter zich laat. De Ferrari Enzo, McLaren F1, Koenigsegg CC of Lamborghini Murciélago zijn geen van allen snel genoeg om de S7 bij te benen. Alleen de Bugatti EB 16/4 Veyron maakt nog kans wanneer deze volgend jaar in productie gaat.

Gerelateerde artikelen

Saleen beaamt: S8 supercar komt er aan

Autonieuws
Saleen beaamt: S8 supercar komt er aan
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.