Autonieuws

Leaseknaller: Volkswagen Golf GTD (20%)

De oplettende leaserijder heeft het vast al in de gaten. Langzaam aan komen er leukere, snelle auto’s met een lagere bijtelling in ´t zicht. Neem de nieuwe Volkswagen Golf GTD. Die haalt een top van 230 km/h en komt toch in aanmerking voor 20% bijtelling.

De nieuwe Volkswagen Golf GTD is met recht een leaseknaller. Enerzijds vanwege die 20% bijtelling dat hem is gegeven, anderzijds vanwege de grote stappen die het model maakt als je hem op z’n staart trapt. Vanuit stilstand naar 100 km/h sprinten duurt niet langer dan acht tellen. Maar pas echt indrukwekkend zullen de tussensprints zijn, aangezien het koppel van de krachtige, 184 pk sterke tweeliter TDI-dieselmotor een stevige 380 Nm bedraagt. Hoe we dit weten? De Leon FR TDI, waarmee we al hebben kunnen rijden, kreeg deze motor al eerder. Overigens hoeft voor die hete diesel-Seat, ondanks de iets hogere uitstoot van 112 g/km, eveneens maar 20% bijtelling afgedragen te worden. De nieuwe Golf GTD noteert 109 g/km en is zodoende zelfs tot en met 2015 zakelijk te rijden met deze lagere fiscale afdracht. En het verbruik dan? Ook dat is bijzonder laag voor een snelle auto als de GTD. Volkswagen geeft een gemiddelde op van 4,2 l/100 km. Bovendien wordt al voldaan aan de Euro 6-emissienorm.

GTI-uiterlijk
De GTD is de Golf GTI met dieselmotor. Optisch lijken ze ook erg op elkaar. Wil je ze meteen uit elkaar houden, let dan op de achterzijde. Bij de GTI priemt er aan elke kant één uitlaatmond, de GTD bevat dubbele uitlaatpijpjes aan een zijde. Verder behoren onder meer 17 inch lichtmetalen wielen, een diffuser en een spoiler achter, zijskirts en een verlaagd sportonderstel tot de dikdoenerij.
Binnen wordt de sportieve toer voortgezet met sportstoelen voorzien van ruitjesbekleding, een multifunctioneel sportstuur, RVS-pedalen en GTD-accenten. Het comfortniveau wordt ingevuld met onder meer volautomatische airco, het ‘Licht en Zicht’-pakket, Pre-Crash vermoeidheidsherkenning en het radiosysteem Composition Color.

Voorjaar
De nieuwe Golf GTD debuteert begin maart op de autotentoonstelling van Genève. Vlak daarna volgen de prijzen en de showroomintroductie. Tot de beschikbare kleuren behoren in ieder geval Tornado-rood, zwart en wit.

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.