Autonieuws

Twee Mitsubishi-concepts in Genève

Mitsubishi gaat in Genève twee studiemodellen onthullen. De een is een deels elektrisch aangedreven pick-up, de Concept GR-HEV, de ander is de Concept CA-MiEV, een soort elektrische Space Star. Compact en nog schoner dus.

Sinds de Outlander PHEV heeft Mitsubishi de ‘alternatieve’ smaak te pakken. Ook de Concept GR-HEV is een hybride, maar waarbij een dieselmotor dienst doet als hulpmotor. Twee elektromotoren verzorgen de primaire aandrijving en staan in verbinding met het Super All Wheel Control-vierwielaandrijvingssysteem. Op deze manier kan een pick-up, want dat is de GR-HEV, toch een werkpaard en tegelijk schoon voor het milieu zijn. Volgens Mitsubishi bedraagt de uitstoot van de GR-HEV niet meer dan 149 g/km.

Concept CA-MiEV
De CA-MiEV is van een heel andere slag. De letters ‘CA’ staat voor ‘Compact & Advanced’ en het studiemodel zal dat tot uiting brengen aan de hand van z’n geringe buitenmaten in combinatie met diens volledig elektrische aandrijflijn. Mitsubishi geeft aan dat de CA-MiEV een voorbode is van hun toekomstige EV-systemen. Nieuwe, efficiëntere accu’s, een lager wagengewicht en verbeterde aerodynamica dragen bij aan een grotere actieradius. Op volle batterijen moet de CA-MiEV zo’n 300 kilometer ver kunnen komen.

Meer informatie over de beide concepts maakt Mitsubishi bekend tijdens de Autosalon van Genève begin maart.

Gerelateerde artikelen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met e-Evolution Concept

Autonieuws
Mitsubishi stippelt toekomstvisie uit met Tokyo-concept
> Artikel lezen

Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af

Autonieuws
Mitsubishi geeft prijzen Eclipse Cross af
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.