Autonieuws

Grote SUV: Subaru B9 Tribeca

Een paar weken geleden toonden wij de eerste foto´s van de nieuwe Subaru B9 Tribeca. Subaru heeft de nieuwe SUV officieel onthuld op de Autoshow in Detroit. De B9 Tribeca is een zevenpersoons SUV met een bijzondere styling.

Bijzonder is met name de voorkant van de auto. De grille sprint meteen in het oog en toont verwantschap met diverse conceptcars die Subaru in de afgelopen tijd heeft gepresenteerd. Volgens de Japanners refereert de grille met aan de zijkant twee vleugels naar het verleden van de fabrikant als vliegtuigbouwer.
 
Rijplezier volgens Subaru-maatstaven
Subaru zet de B9 Tribeca in de markt als een vooruitstrevende SUV van de volgende generatie. Hij moet met name veel rijplezier bieden, iets dat bij Subaru altijd hoog in het vaandel staat. Er is dan ook veel aan gedaan om het onderstel zo goed mogelijk af te stellen op zowel comfort als sportiviteit. Zoals het een Subaru beaamt is ook de B9 Tribeca voorzien van permanente vierwielaandrijving. Dankzij een bodemvrijheid van 213 mm en die vierwielaandrijving is de auto bovendien geschikt om in het terrein z´n mannetje te staan.
 
Zevenpersoons SUV
De B9 Tribeca is de grootste Subaru binnen het programma van het merk. Het is bovendien de eerste Subaru die plaats biedt aan zeven personen. Volgens Subaru is er ruim plaats voor vijf volwassenen en twee kinderen. De zitopstelling bestaat uit drie rijen van twee stoelen en twee banken. Er is veel te schuiven met de opstelling en zo is er naar gelang bagageruimte of zitruimte te creëren.
 
Krachtige boxermotor
Voor de aandrijving zorgt een 3.0 liter 6 cilinder boxermotor. De motor levert een vermogen van 250 pk en reken erop dat de B9 Tribeca er goed mee van z´n plaats kan komen. Aan de boxermotor is een 5-traps automaat gekoppeld.
 
Mogelijk naar Europa
Vanaf de zomer van 2005 zal Subaru de B9 Tribeca bij de Amerikaanse dealers in de showrooms staan. Over verdere exportplannen is nog niets bekend. Dat de auto naar Europa komt is wel aan te nemen maar dan moet Subaru wel met een dieselmotor komen. Daar zijn de Japanners op dit moment hard mee bezig dus binnen 2 jaar zal de B9 Tribeca waarschijnlijk ook in Europa rondrijden.

Gerelateerde artikelen

Cobra neemt Subaru Tribeca onder handen

Tuning & styling
Cobra neemt Subaru Tribeca onder handen
> Artikel lezen

7-zits Subaru Ascent zal snel Tribeca opvolgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Subaru B9 Tribeca vanaf € 56.700,-

Autonieuws
Subaru B9 Tribeca vanaf € 56.700,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.