Autonieuws

Lotus Sport Exige met 405 pk!

Lotus is erin geslaagd een 405 pk sterke V6 in de Exige te lepelen. Het gevolg is dat de slechts 850 kg wegende Exige in staat is enorme prestaties te leveren. De lichtgewicht Sport Exige zal worden ingezet tijdens races.

De Sport Exige is ontwikkeld door Lotus Sport, de performance-afdeling van Lotus, in samenwerking met diverse partners waaronder RTN. RTN heeft onder andere delen van de Bentley voor Le Mans ontwikkeld en heeft voor de Sport Exige zorggedragen voor onder meer het uit carbon fiber gemaakte bodywork en chassis. De Sport Exige heeft volledig instelbare vering met dubbele wishbones rondom. De remmen zijn afkomstig van AP-Racing en zorgen voor voldoende vertragende werking.

405 pk sterke V6
Het belangrijkste van deze Sport Exige is het kloppende hart. Deze is afkomstig van GM en getuned door Swindon Racing Engines. In de Sport Exige levert de 3.0 V6 een vermogen van maar liefst 406 pk bij 7.750 tpm. Het maximale koppel van 398 Nm is beschikbaar bij 6.500 tpm en de motor is in staat maximaal 8.250 tpm te draaien. In combinatie met het extreem lage gewicht van de Exige (850 kg) komt de vermogens-/gewichtsverhouding op 470 pk/1.000 kg en dat is onvoorstelbaar hoog!

Spoilerwerk
Het exterieur en interieur hebben de nodige aanpassingen ondergaan om het supersportieve karakter van de auto kracht bij te zetten en de aërodynamica te verhogen. Aan de voorkant zien we een flinke voorspoiler en de achterkant wordt gekenmerkt door een diffusor en een instelbare achtervleugel. Het interieur van de Exige is volledig gestript en slechts geschikt voor één persoon.

Eén uniek exemplaar
Productieplannen voor de Sport Exige zijn er niet. Lotus heeft de auto ontwikkeld in opdracht van een Aziatische klant die er mee wil gaan racen op het circuit. Deze Sport Exige is dus een uniek exemplaar die wat ons betreft zo in productie mag gaan! Mogelijk dat Lotus veel meer vraag krijgt naar de auto en er daardoor een straatversie van op de markt zal komen. Wie weet...

Gerelateerde artikelen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige 380 is de allersnelste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE

Autonieuws
Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Genève decor voor 'spannende Lotus'

Autonieuws
Genève decor voor vernieuwde Lotus
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.