Autonieuws

Kia Cross GT is de Sorento de baas

Nu Kia zich stevig heeft genesteld in de kleinere segmenten, vindt het merk het tijd rijp om het hogerop te zoeken. Uiteraard kennen we ponte Sorento al, maar zelfs dat model zal een diepe buiging moeten maken voor deze lel van een Cross GT.

Over vergelijkingen (lees: namen) gesproken: de Kia Cross GT valt in hetzelfde straatje als de onlangs door Volkswagen onthulde CrossBlue. Net als die Duitse fabrikant wil Kia een grotere rol van betekenis spelen op de Amerikaanse markt waar de consument gemiddeld genomen van grote, niet per se super-de-luxe afgewerkte auto’s houdt. En het liefst met zoveel mogelijk zitplaatsen, of ze nu direct nodig zijn of niet. De Kia Cross GT beschikt over vier individuele stoelen. De Volkswagen CrossBlue, maar ook de al bestaande en in Amerika erg populaire Ford Explorer en Toyota Highlander zijn voorzien van zes of meer zitplaatsen. Minder stoelen betekent echter meer persoonlijke ruimte, dus meer comfort, en Kia lijkt zodoende de Cross GT een wat luxueuzere uitstraling dan de beoogde concurrentie mee te willen geven. Die conclusie kan ook getrokken worden uit het vele hout, aluminium en de ogenschijnlijk fraaie details aan boord. Anderzijds, de Kia Cross GT is momenteel nog een studiemodel waarbij het gebruikelijk is extra feestelijk uit te pakken.

Ook voor Europa?
Hoewel het nog jaren kan duren, is het slechts een kwestie van tijd dat Kia overgaat tot het in serie produceren van de Cross GT. Amerika is een van de markten waar deze CUV (Crossover Utility Vehicle) verkocht gaat worden, en ook Azië en Rusland zijn kanshebbers. In Europa zijn dergelijke, uit de kluiten gewassen auto´s niet zo gewild meer. Het gros van de Europeanen houdt het inmiddels liever bij een Picanto, Rio, Cee’d of hooguit een Sportage. De ooit als warme broodjes verkopende Sorento is al enige tijd niet meer zo in trek, dit mede door een sterke(re) concurrentie. Het voeren van de Cross GT zal dus waarschijnlijk een marktafhankelijke beslissing worden.

Gerelateerde artikelen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd

Autonieuws
Elektrische Kia Niro EV als productiemodel gepresenteerd
> Artikel lezen

Gesnapt: productiemodel van Kia Proceed Concept

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Ceed GT wel een volbloed hot hatch?

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.