Autonieuws

Prijs vernieuwde Seat Ibiza Cupra bekend

We kennen de vernieuwde Seat Ibiza Cupra van binnen en buiten. We weten zelfs al hoe ‘ie rijdt. Slechts één detail ontbrak nog, en dat is zijn prijs. Maar ook dat behoort inmiddels tot het verleden.

Vanaf half februari staat hij bij de dealer, de vernieuwde Seat Ibiza Cupra. Het topmodel binnen de Ibiza-reeks kreeg een nieuw front, een rijkere uitrusting, is sneller, maar desondanks ook zuiniger en schoner. En het is vooral vanwege de gereduceerde CO2-uitstoot (139 g/km) dat de vernieuwde Ibiza Cupra slechts € 1.100,- duurder is dan de 30 pk minder sterke en uitgesproken FR-uitvoering.

Uitrusting
De prijs van de opgefriste Ibiza Cupra begint bij € 25.895,-. Voor dat geld word je in de watten gelegd met de eerder genoemde optische vernieuwingen, exclusieve 17 inch wielen, Bi-Xenon-verlichting in combinatie met LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, zwartglanzende buitenspiegels en donkergetinte zijruiten. Ook beschikt de Cupra standaard over sportstoelen die optioneel in tweekleurig leder zijn te verkrijgen. Matgrijze stiksels geven het van onder afgevlakte stuurwiel dan weer een speciaal tintje en muziek klinkt via de opgewaardeerde geluidsinstallatie.
Tegen meerprijs is het 5 inch grote Seat Portable Systeem te bestellen. Dit systeem is geïntegreerd in de elektronische systemen van de Cupra en behelst functies om te navigeren, handsfree te bellen via Bluetooth (met stembediening) en het luisteren naar muziek via draadloze streaming (ook Bluetooth). Eventueel laat het display ook realtime de snelheid en de temperatuur van het koelsysteem van de motor zien. Verder beschikt het systeem over tal van bruikbare extra´s als een elektronisch notitieblok en de ‘Highbeam’-functie, die aanvullende interieurverlichting biedt bij het verlaten van de auto in het donker. Prestatiebevorderend zijn de optionele remmen van AP Racing. Een likje verf over de remklauwen is daarbij inbegrepen.  

Weten hoe de gepeperde Ibiza rijdt? Lees onze rijimpressie met de vernieuwde Seat Ibiza Cupra.

Gerelateerde artikelen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza

Autonieuws
Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.