Autonieuws

Mercedes A-klasse sterk in prijs verlaagd

De verkopen van de Mercedes A-klasse blijven achter op die van de directe concurrentie. Een van de oorzaken is z’n relatief hoge vanafprijs. Maar daar heeft de Nederlandse importeur van het merk nu wat aan gedaan. De A-klasse begint voortaan bij € 26.995,-.

Door een nieuw instapmodel, Economy genaamd, kon de vanafprijs met € 2.000,- worden verlaagd. Daardoor ligt het prijsniveau van de Mercedes-Benz A-klasse voortaan op het niveau van de Audi A3, BMW 1-serie en Volvo V40. In het geval van de Zweed is het basismodel zelfs een diesel, terwijl de overige rivalen en ook de instapper van de A-klasse een benzinemotor onder de kap hebben. Wat de uitrusting van de nieuwe A 180 Economy betreft, daartoe behoort zoal Audio 5 USB Radio, airconditioning, een multifunctioneel stuurwiel, elektrische raambediening, Attention Assist en Collision Prevention Assist.

BlueEfficiency Editions
Ook aangescherpt zijn de BlueEfficiency-versies van de A 180 en A 180 CDI. Dankzij aerodynamische optimalisatie, een verlaagd onderstel, aangepaste overbrengingsverhoudingen en een gewijzigd motormanagement komt het gemiddelde benzineverbruik van de A 180 BlueEfficiency Edition uit op 5,2 l/100 km. Inherent daaraan is een CO2-uitstoot van 120 g/km, wat een winst van 6 g/km is. Het gemiddelde dieselverbruik van de A 180 CDI is na soortgelijke aanpassingen komen te liggen op 3,6 l/100 km. Dit was 3,8 l/100km. Tegelijkertijd ging de uitstoot naar beneden van 98 naar 92 g/km.

Prijs en uitrusting
Beide A-klasse BlueEfficiency Editions zijn te koop van € 28.995,- en vallen in de categorie van 20% bijtelling. De A 180 CDI is bovendien tot 2014 vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. De standaarduitrusting van de extra spaarzame modellen omvat onder meer airconditioning, actieve parkeerassistent, een met leer bekleed multifunctioneel stuur, cruise control, Audio 5 USB Radio, Drivekit voor iPhone 4/4S en Bi-Xenon-koplampen. Tegen bijbetaling van € 1.000,- krijg je de uitgebreidere Audio 20 CD en het completere Becker Map Pilot-navigatiesysteem met kleurenscherm en Drivekit.

Gerelateerde artikelen

Mercedes maakt prijzen nieuwe A-Klasse bekend

Autonieuws
Mercedes maakt prijzen nieuwe A-Klasse bekend
> Artikel lezen

Mercedes-Benz presenteert de nieuwe A-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden

Spyshots
Naakte Mercedes A-klasse wil gezien worden
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe A-klasse legt lat middenklasse-interieur stuk hoger

Autonieuws
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.