Autonieuws

SRT Viper klaargestoomd voor Le Mans

Eind jaren ´90 liet de destijds nog van de voornaam Dodge geheten Viper zich van z´n sterkste kant zien. In de GTS-klasse tijdens de 24 Uren van Le Mans ging de iconische muscle car tussen 1998 en 2000 telkens met de eerste en tweede plaats in zijn klasse aan de haal. En dat trucje zou de nieuwe Viper anno 2013 maar al te graag overdoen.

"De Viper GTS-R heeft in het verleden zijn strepen tijdens Le Mans verdiend. We kunnen zodoende niet wachten om nogmaals terug te keren naar Frankrijk en er een nieuw Viper-tijdperk in te luiden". Dit zijn de enthousiaste woorden Ralph Gilles, de grote baas bij Sreet Racing Technologies (SRT). Onder zijn leiding werd samen met Riley Technologies een raceklare Viper GTS-R ontwikkeld en gebouwd, klaar om deel te nemen aan de komende editie van de beroemdste 24 race-uren ter wereld op 22 en 23 juni aanstaande.

Bescheiden top
De raceklare SRT Viper GTS-R weegt droog aan de haak 1.245 kg en produceert tussen 450 en 500 pk. De topsnelheid valt met 290 km/h wat tegen gezien de pk/gewichtsverhouding en dat heeft alles te maken met het feit dat deze elektronisch gelimiteerd is. De exacte reden hiervan weten we niet, maar mogelijk heeft het met het regelement te maken. Tot zover de technische cijfers. Om de race-Viper veilig en handelbaar aan de grond te houden beschikt hij over een knoepert van een achterspoiler. Ook de aerodynamische bodykit draagt bij aan de benodigde plakgraagheid van de bolide. Visueel kan de race-Viper een potje breken, maar we zijn vooral benieuwd of hij dat ook kan in gevecht met soortgenoten op Circuit La Sarthe.

Gerelateerde artikelen

Fabelachtige SRT Tomahawk Vision GT heeft 2.590 pk

Autonieuws
SRT Tomahawk Vision Gran Turismo
> Artikel lezen

Dodge Challenger SRT Hellcat doet verlangen naar een oneindige roadtrip

Fotogalleries
Monsterlijke sfeerbeelden van Dodge Challenger SRT Hellcat
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

SRT Viper krijgt met 700 pk duwtje in de rug

Tuning & styling
SRT Viper krijgt duwtje in de rug
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.