Autonieuws

Gereden: prototype Nissan Juke Nismo RC

Naast de 200 pk sterke Nissan Juke Nismo komt er volgend jaar een nog krachtiger variant. Die moet maar liefst 220 pk op de voorwielen overbrengen en voelt bovendien meer hardcore aan. Wij reden er een rondje mee op een afgezet circuitje nabij Barcelona.

Tijdens onze kennismaking met de Juke Nismo hadden de Japanners een verrassing voor ons in petto: een prototype van een meer hardcore Juke Nismo. Jawel... de Japanners laten er geen gras over groeien! Deze volgend jaar te lanceren Nismo gaat vermoedelijk de toevoeging RC krijgen, maar daarover doet Nissan nog geen uitspraken. Dat is ook niet belangrijk. Het gaat erom hoe die rijdt. En dat mochten wij ervaren!

Sport-stand
Om goed te kunnen merken wat Nissan met deze krachtiger Nismo heeft gedaan stappen we eerst in de productieklare Juke Nismo zoals die binnenkort bij de dealers staat. En daar blijkt Nissan een heel leuk concept mee te hebben. Voor een hot hatchback is de Juke wat te hoog, maar een hot crossover is het zeker. Met name in de Sport-stand hangt de motor heerlijk aan het gas, op het nerveuze af zelfs. En de besturing is dankzij aangepaste instellingen prettig direct. Belangrijk minpunt wat ons betreft is het missen van een diepteverstelling van het stuurwiel waardoor je, ondanks de heerlijke sportstoelen, nooit echt een optimale zitpositie kunt creëren.

Now we´re talking!
Ten opzichte van de ´gewone´ Nismo is deze RC nog eens 20 pk sterker waardoor het totaalvermogen op 220 pk uitkomt. Het koppel geeft men niet vrij, maar aangezien de 200 pk sterke Nismo 250 Nm voortbrengt kun je wel raden dat de meer vermogende Nismo ook iets koppelrijker zal zijn. Aangezien deze variant nog 10 mm dichter bij het asfalt is gebracht, de vering stijver zijn en een nog steviger stabilisatorstang is gemonteerd moet hij een wat meer hardcore gevoel geven. En dat kunnen we enkel bevestigen. Hij helt merkbaar minder over in de bochten. Waar de 200 pk sterke Juke Nismo al een prettig sturende crossover is vertaalt zich dat in de Nismo RC nog een stuk beter. En als kers op de taart klinkt hij ook nog eens fantastisch. Zeker als je de 1.6 liter turbomotor doortrekt in toeren blaast en briest hij erover, iets dat de ´standaard´ Nismo helaas moet missen. Dit komt al meer in de buurt van een hot hatchback!

Gerelateerde artikelen

Nissan teast met mysterieuze IAA-concept

Autonieuws
Nissan teast met mysterieuze IAA-concept
> Artikel lezen

Nissan Juke Nismo RS is de snelste op twee wielen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan's Nismo pakt uit op de Tokyo Auto Salon

Autonieuws
Nissan's Nismo pakt uit op de Tokyo Auto Salon
> Artikel lezen

Nissan Juke Nismo RS is de snelste op twee wielen

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Nissan GT-R Nismo nog weer wat scherper

Autonieuws
Nissan GT-R Nismo 2016
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.